Gjermani, 187 krime islamofobike të regjistruara në çerekun e tretë të vitit

Lexo gjithashtu:

Tre mësime nga xhuzi 15

Edhe pse në Kuran në shumë vende na tregohet kujdesi që duhet të kemi ndaj prindërve, në asnjë...

“India po e bën në Kashmir atë që Izraeli po e bën në Palestinë”

Kryetari i Parlamentit të Azad Xhammu dhe Kashmirit nën kontrollin e Pakistanit, Shah Ghulam Qadir, ka deklaruar...

Femra dhe mësimi me instruktorin për patentën e shoferit

Selam! Më intereson të di nëse femra ka të drejtë të vetmohet në veturë me instruktorin, i cili e mëson për vozitje, apo se duhet të jetë edhe një person tjetër me to?

Të drejtat politike të gruas sipas këndvështrimit islam

"Besimtarët e besimtaret janë të dashur për njëri-tjetrin, urdhërojnë për të mirë e ndalojnë nga e keqja..." (Kurani, Tevbe, 9/71)

Të paktën 187 krime të lidhura me islamofobinë kanë ndodhur në Gjermani në çerekun e tretë të vitit 2019, tregoi një raport i qeverisë, transmeton Anadolu Agency (AA).

Qeveria lëshoi ​​raportin pas një pyetjeje të parashtruar nga një grup i majtë në parlament.

Të paktën 187 krime islamofobike janë kryer në tremujorin e tretë të vitit 2019, megjithatë, qeveria tha se ky numër nuk është definitiv dhe pritet të rritet pasi mund të shtohen edhe krime të tjera. Shifrat e mëparshme po ashtu ishin rritur pas njoftimit fillestar në raportet e qeverisë.

Njëzet e pesë nga sulmet kanë vënë në shënjestër drejtpërdrejt xhamitë ose vendet e adhurimit.

Burhan Kesici, kryetari i Këshillit Islam me qendër në Berlin, tha për AA se gjuha antiislame në Gjermani kohët e fundit është rritur dhe sulmet zakonisht kanë në cak xhamitë dhe muslimanët.

Ai u bëri thirrje të gjithë muslimanëve që të paraqesin ankesa në polici nëse përjetojnë ndonjë incident të ngjashëm dhe vuri në dukje se përgjigjja e qeverisë ndaj pyetjes parlamentare demonstron se si retorika antiislame në vend është një çështje serioze.

Sipas një raporti të fundit nga Fondacioni për Studime Politike, Ekonomike dhe Sociale (SETA) me qendër në Ankara, viti 2018 ishte vit i vështirë për muslimanët në Gjermani, pasi ata pësuan të paktën 678 sulme, përfshirë 40 ndaj xhamive.

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

Kuriozitete lidhur me Kur’anin

Kaptina më e gjatë në Kur’an është el-Bekare, që ka 286 ajete. Kaptina më të shkurta...

Detyrat ndaj fëmijëve: Edukimi intelektual

Asnjë fe dhe ideologji në historinë njerëzore nuk e theksoi dhe afirmoi dijen dhe pjekurinë intelektuale siç bëri feja Islame. All-llahu i Madhëruar me...

Kreu i BFI-së në mesazhin e Bajramit: T’i lutemi Zotit për ta tejkaluar sprovën...

Ushtruesi i detyrës kryetar i Bashkësisë Fetare Islame (BFI) në Maqedoninë e Veriut, Shaqir Fetahu, ka uruar besimtarët muslimanë me rastin e...

Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës: Anulohet namazi i Bajramit për shkak të COVID-19

Në Kosovë nesër nuk do të falet namazi i Bajramit për shkak të situatës epidemiologjike me koronavirusin e ri (COVID-19), bëri të...

Filipine, Kurban Bajrami shpallet pushim zyrtar

Në Filipine dita e parë e Kurban Bajramit është shpallur pushim zyrtar, transmeton Anadolu Agency (AA). Zyra e presidencës...

Hutbeja e Bajramit të Kurbanit – 2020

E falënderojmë Allahun e Plotfuqishëm, që na mundësoi ta presim edhe një Bajram të Kurbanit – festën e haxhillëkut dhe kurbanit.

Ua rekomandojmë

- Advertisement -