Gratë e arrestuara në burgjet egjiptiane në grevë urie

Lexo gjithashtu:

Mos rrezikoni duke i vonuar veprat e mira, sepse vdekja vërtetë është afër

Falënderimi qoftë për Allahun e Madhërishëm, prej të cilit kërkojmë ndihmë, falje dhe udhëzim. Ndërsa bekimet e Allahut qofshin...

Ilo Mitko Qafëzezi dhe përkthimi i parë i pjesshëm i Kur’anit në shqip

Azmir Jusufi (PHDc), Prizren Kur’ani është bazë themelore e fesë, kulturës e qytetërimit islam dhe,...

Tregimi në të cilin shumë nëna do ta gjejnë veten

Tregimi në të cilin shumë nëna do ta gjejnë veten: “biri im, ku po shkon nga unë?...

Fjalimi i kryeministrit pakistanez në OKB: “Feja ime është La ilahe ilallah, ne do të luftojmë deri në fund”

Nën hijen e fjalimit të jashtëzakonshëm të Erdoganit në KB mbeti fjalimi i kryeministrit pakistanez Imran Khan, ndërsa...

Gratë e arrestuara me arsye politike që mbahen me vite në burgjet e Egjiptit kanë filluar grevë të urisë duke kërkuar lirimin e tyre, transmeton Anadolu Agency (AA).

Një grup i grave aktiviste, përfshirë opozitaren egjiptiane Esam Shukr dhe aktivisten e të drejtave të njeriut Selma Eshref, kanë ndarë në rrjetet sociale një deklaratë të përbashkët.

“Në burgun e grave Kanatır që ndodhet në perëndim të kryeqytetit Kajro, dhjetë gra të arrestuara janë privuar nga të drejtat e tyre njerëzore më të natyrshme dhe nuk janë lejuar madje as të takohen me fëmijët e tyre”, thuhet në deklaratë.

Siç njoftohet, këto dhjetë gra kanë filluar grevën e urisë që nga e shtuna dhe mbahen në burg me arsyetime që nuk janë të bazuara në ligj, që janë “arsye të sajuara dhe hakmarrje politike”.

Ato i kanë bërë thirrje Egjiptit dhe opinionit botëror që të “mbështesin gratë egjiptiane të arrestuara”.

– Familjarët e të arrestuarve konfirmojnë grevën e urisë

Nga ana tjetër familjarët e grave të arrestuara kanë folur për gazetarin e AA-së në kushte anonimiteti dhe kanë konfirmuar se greva e urisë ka filluar ditën e shtunë.

Theksohet se dhjetë gratë që kanë ndërmarrë këtë veprim janë arrestuar me arsye politike, të tilla si “anëtarësim në një organizatë terroriste (Ihvan) dhe përhapje të lajmeve të rreme”. Disa prej tyre edhe pse kanë kaluar muaj, madje edhe vite nga koha e arrestimit, ato nuk janë nxjerrë akoma në gjyq.

Zyrtarët egjiptianë lidhur me çështjen ende nuk janë prononcuar. Qeveria egjiptiane pretendon se në burgjet që ndodhen në vend nuk ka të arrestuar ose të dënuar politikë.

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

Sprovat dhe mësimet nga i ftohti i dimrit

Falënderimi i qoftë Allahut, të Urtit dhe të Gjithëdijshmit, i cili ka krijuar gjithçka me masë dhe njerëzve u...
- Reklamë -

Mesazhet e sures “Ed- Duha”

Dalja nga gjendja e dëshprimit dhe depresionit: mesazhet e sures “Ed- Duha” Është e vërtetë se shpesh biem në...

Fshehtësia e arkës së sulltan Sulejmanit

Sulltan Sulejmani asnjëherë nuk ka marrë vendim e që më parë të mos këshillohej me shejhul islamin Ebu Su’ud efendiun. Një rast,...

Gjysmëhëna e Kuqe Turke do të ndërtojë 1 mije shtëpi për strehim emergjent në...

Gjysmëhëna e Kuqe Turke ka bërë të ditur se do të ndërtojë një mijë shtëpi për strehim emergjent në Idlib të Sirisë,...

Ushqeni zogjtë e uritur në dimër

Kur moti është i ngrohtë, bollëkun e ushqimit e kanë në dispozicion edhe zogjtë edhe kafshët e tjera. Në ato momente puna...

Humanizmi. A kemi shembuj të mirë?

Halil Senusij Nga dita në ditë, prej ligjëratës në ligjëratë, nga një libër tek tjetri informohemi për veprimtarinë e...
- Reklamë -

Ua rekomandojmë

- Advertisement -