Haleh Banani: Nëse të tjerët i shikoni si të sinqertë, simpatik dhe persona të besueshëm, do të thotë se jeni të mbushur me ato cilësi

Lexo gjithashtu:

Tre mësime nga xhuzi 5

- Mos keni zili për atë që Allahu i ka dalluar disa nga njerëzit-  na thuhet në këtë xhuz....

Një ibadet i harruar

Një nga çështjet shumë të rëndësishme për shoqërinë është t’i ndihmojmë të tjerët. Vepra më e bukur që...

Sanksionet amerikane dëmtojnë sektorin e qilimave artizanale në Iran

Sanksionet e Shteteve të Bashkuara të Amerikës (SHBA) ndaj Iranit, shkaktuan krizë ekonomike dhe rënie në fuqinë...

Ai që i bindet pasionit, do të poshtërohet dhe turpërohet

Imam Ibnul-Xhevzij ka thënë: "Ai i cili jepet pas kënaqësisë së ndaluar,

Mënyra si e shikoni botën e pasqyron brendinë e mendimeve dhe ndjenjave tuaja.

Nëse të tjerët i shikoni si të sinqertë, simpatik dhe persona të besueshëm, do të thotë se jeni të mbushur me ato cilësi. Bile edhe në qoftë se keni përvoja të pakëndshme dhe e vazhdoni jetën me kujdes, por fortë mbaheni për litarin e optimizmit që shpie drejtë Allahut.

Nga ana tjetër, nëse brendia jonë është e mbushur me dyshime, zili dhe zemërim, ne i shfaqim të gjitha këto tipare tek njerëzit përreth nesh. Madje edhe nëse e shijoni devotshmërinë, harroni atë sepse është përjashtim, dhe akoma më keq, ju mendoni se ekziston ndonjë motiv i fshehur. Pyetja kyçe, A jemi të vetëdijshëm për gjendjen e zemrave tona, ndjenjave dhe mendimeve të brendshme ose thjeshtë gjykojmë gjithçka përreth nesh?

Të mendosh gjithçka më të mirë për të tjerët është një nga përvojat çliruese. Praktikoni këtë cilësi për çdo ditë me të dashurit, miqtë dhe kolegët tuaj. Trajnoni zemrën tuaj për të hulumtuar të mirën tek të tjerët.

Përgjegjësia: Kjo nuk ka për qëllim t’i inkurajojë të tjerët ta tolerojnë dhunën në çfarëdo forme, të qëndrojnë në marrëdhënie jo të shëndetshme ose të privohen nga çdo mundësi. Thjesht ushtrohuni për ta pastruar zemrën tuaj nga përbuzja, në mënyrë që të përjetoni një nivel të ri qetësie dhe kënaqësie.

Autore: Haleh Banani

Përktheu: Lutfi Muaremi

[Isl@mpress.ch]

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

Kuriozitete lidhur me Kur’anin

Kaptina më e gjatë në Kur’an është el-Bekare, që ka 286 ajete. Kaptina më të shkurta...

Detyrat ndaj fëmijëve: Edukimi intelektual

Asnjë fe dhe ideologji në historinë njerëzore nuk e theksoi dhe afirmoi dijen dhe pjekurinë intelektuale siç bëri feja Islame. All-llahu i Madhëruar me...

Kreu i BFI-së në mesazhin e Bajramit: T’i lutemi Zotit për ta tejkaluar sprovën...

Ushtruesi i detyrës kryetar i Bashkësisë Fetare Islame (BFI) në Maqedoninë e Veriut, Shaqir Fetahu, ka uruar besimtarët muslimanë me rastin e...

Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës: Anulohet namazi i Bajramit për shkak të COVID-19

Në Kosovë nesër nuk do të falet namazi i Bajramit për shkak të situatës epidemiologjike me koronavirusin e ri (COVID-19), bëri të...

Filipine, Kurban Bajrami shpallet pushim zyrtar

Në Filipine dita e parë e Kurban Bajramit është shpallur pushim zyrtar, transmeton Anadolu Agency (AA). Zyra e presidencës...

Hutbeja e Bajramit të Kurbanit – 2020

E falënderojmë Allahun e Plotfuqishëm, që na mundësoi ta presim edhe një Bajram të Kurbanit – festën e haxhillëkut dhe kurbanit.

Ua rekomandojmë

- Advertisement -