Metoda hitleriane

Lexo gjithashtu:

Muslimanët në Gjermani: Nuk kemi pse ndryshojmë ne, të ndryshojnë ekstremi i djathtë

Ata që mbështesin partinë Alternativa për Gjermaninë (AfD) në zgjedhje kanë vënë në pushtet “ekstremistët e krahut...

Tre mësime nga xhuzi i 30

Kohën dhe energjinë tonë duhet ta harxhojmë me personat që na duan dhe kërkojnë të jenë përkrahja jonë...

E dëshiroi haramin, andaj Allahu ia ndaloi hallallin!

Tre muaj më parë në Repartin e Kujdesit Intensiv në spital, u njoftova me një djalë 27-vjeçar, i...

Bangladesh, shirat mosun vështirësojnë jetën e muslimanëve të Arakanit

Shirat mosun që janë efektive në Bangladesh kanë prekur mbi 16 mijë muslimanë të Arakanit që jetojnë...

Gjatë luftës së Dytë Botërore, Hitleri u befasua kur kuptoi që tre oficerë e kanë tradhtuar dhe nuk i kanë kryer urdhërat e tij.

Vendosi t’i ndëshkojë në një mënyrë të çuditshme. Çdonjërin prej tyre e vendosi në qeli të veçantë, dhe lëshoi muzikë të zëshme klasike. Pastaj mbi kokat e tyre vendosën gypa nga të cilat uji pikonte ngadalë.

Oficerëve u është thënë se nga gypat rrjedhë gaz i helmuar nga i cili do të vdesin brenda gjashtë orëve.

Katër orë më vonë dy oficerë u gjetën të vdekur, ndërsa i treti pësoi ndryshime të mëdha psikologjike. Natyrisht, ishte një mashtrim, apo luftë psikologjike që e shkaktoi vdekjen e tyre!

Vetë ideja e gazit vdekjeprurës shkaktoi që trupat e tyre të sekretojnë hormone të cilat ndikojnë negativisht në zemrën dhe organet e tjera trupore.

Kjo është ajo që sot bëjnë mediet me ne. Me lloj-lloj informacione bëjnë që shoqëria të jetë viktimë e ideve dhe bindjeve personale. Mendimet tona thjesht na vrasin ne dhe shoqërinë tonë. Do t’i theksojmë vetëm disa ide:

  • Civilizimi perëndimor është shembull për të gjitha shoqëritë;
  • Terroristët islamik janë rreziku më i madhë për njerëzinë;
  • Prodhimet e huaja janë shumë më cilësor se prodhimet tona;
  • Ne nuk mund të bëjmë asgjë…

Me pranimin e këtyre ideve ne bëhemi rob të paragjykimeve personale dhe krijues të pengesave që nuk fitojmë vetëm për shkak se nuk tentojmë. Në këtë mënyrë ne e kufizojmë dhe vrasim veten dhe shoqërinë në të cilën jetojmë.

Burimi: Akos
Përktheu: Lutfi Muaremi

[Isl@mpress.ch]

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

Kuriozitete lidhur me Kur’anin

Kaptina më e gjatë në Kur’an është el-Bekare, që ka 286 ajete. Kaptina më të shkurta...

Detyrat ndaj fëmijëve: Edukimi intelektual

Asnjë fe dhe ideologji në historinë njerëzore nuk e theksoi dhe afirmoi dijen dhe pjekurinë intelektuale siç bëri feja Islame. All-llahu i Madhëruar me...

Kreu i BFI-së në mesazhin e Bajramit: T’i lutemi Zotit për ta tejkaluar sprovën...

Ushtruesi i detyrës kryetar i Bashkësisë Fetare Islame (BFI) në Maqedoninë e Veriut, Shaqir Fetahu, ka uruar besimtarët muslimanë me rastin e...

Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës: Anulohet namazi i Bajramit për shkak të COVID-19

Në Kosovë nesër nuk do të falet namazi i Bajramit për shkak të situatës epidemiologjike me koronavirusin e ri (COVID-19), bëri të...

Filipine, Kurban Bajrami shpallet pushim zyrtar

Në Filipine dita e parë e Kurban Bajramit është shpallur pushim zyrtar, transmeton Anadolu Agency (AA). Zyra e presidencës...

Hutbeja e Bajramit të Kurbanit – 2020

E falënderojmë Allahun e Plotfuqishëm, që na mundësoi ta presim edhe një Bajram të Kurbanit – festën e haxhillëkut dhe kurbanit.

Ua rekomandojmë

- Advertisement -