Thënie të zgjedhura

Lexo gjithashtu:

BIK sqaron situatën rreth mishit të prishur të kurbaneve

Bashkësia Islame e Kosovës (BIK) thotë se mishi i kurbaneve, kontribut i qytetarëve të Kosovës, është përgatitur...

‘Itikafi më i mirë

Njëherë derisa Ibn Abassi r.a. ishte në 'Itikaf në xhaminë e Pejgamberit a.s. erdhi një njeri e përshëndeti...

Nuk është me rëndësi a je luan apo gazelë, e rëndësishme është që të vraposh

Çdo mëngjes në Afrikë zgjohet një gazelë … Ajo saktë e di se sot...

Askush nuk mund ta shpejtojë as ta ngadalësojë momentin e vdekjes përveç Allahut

Dr. Muhamed Ratib en-Nabulsi A ka rregulla për vdekjen? Shembulli i mëposhtëm është provë...

Thënie të zgjedhura të mendimtarit dhe letrarit të njohur turk, Nexhib Fazëll Kësakyrek (Necip Fazıl Kısakürek).

 1. Miku im, mos u bëj si ndriçimi rrugor! Le të dihet për kënd shkëlqen?!
 2. Ata që thonë se ‘zamani’ (koha) shëron gjithçka, fjalën ‘zaman’ le ta lexojnë nga prapa.
 3. Para vetes ke dy mundësi:
  • Ta adhurosh krijuesin i Cili krijon gjithçka;
  • Të adhurosh ndonjë krijesë dhe të mos kesh asnjëfarë vlere.
 4. Nëse të është mërzitur jeta, vizitoji varrezat. Të vdekurit e dinë plotësisht se është mirë të jetosh.
 5. Në qoftë se edhe ajrin të cilin e thithim duhet ta nxjerrim jashtë, kjo domethënë se asgjë nuk na përket neve.
 6. Femra e zhveshur është sikur shtëpia pa perde, ndërsa shtëpia pa perde jepet me qira apo shitet.
 7. Nëse nuk e kupton sa vlejë deri sa jam pranë teje, do ta kuptosh kur të largohem.
 8. Sytë janë llamba nga të cilat shkëlqen mëshirë ose urrejtje.
 9. E kaluara ime është mbeturinë, ndërsa mbeturinat i kakarisin vetëm qentë dhe macet.
 10. Namazi fillon me daljen nga xhamia. Agjërimi fillon pas kalimit të muajit Ramazan. Haxhi pasi të kthehesh nga Mekkeja.
 11. Sot është bërë zakon që femra mbulohet ndërsa shkon tek varrezat, ndërsa sa të del jashtë zbulohet. Nuk mund ta kuptojë, mbulohen para të vdekurve, ndërsa zbulohen para të gjallëve.
 12. Në qoftë gjatë çdo buzëqeshje nuk e falënderon Allahun, atëherë pse zemërohesh me Allahun për çdo pikë loti?!
 13. Mos u ngarkoni tepër me jetën e kësaj bote, sepse nga kjo botë nuk do të dilni të gjallë.
 14. Ne jemi popull i çuditshëm! Na vjen keq për atë që e ka syrin e verbër, dhe jo për atë që e ka zemrën e verbër!

Përktheu: Lutfi Muaremi

[Isl@mpress.ch]

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

Kuriozitete lidhur me Kur’anin

Kaptina më e gjatë në Kur’an është el-Bekare, që ka 286 ajete. Kaptina më të shkurta...

Detyrat ndaj fëmijëve: Edukimi intelektual

Asnjë fe dhe ideologji në historinë njerëzore nuk e theksoi dhe afirmoi dijen dhe pjekurinë intelektuale siç bëri feja Islame. All-llahu i Madhëruar me...

Kreu i BFI-së në mesazhin e Bajramit: T’i lutemi Zotit për ta tejkaluar sprovën...

Ushtruesi i detyrës kryetar i Bashkësisë Fetare Islame (BFI) në Maqedoninë e Veriut, Shaqir Fetahu, ka uruar besimtarët muslimanë me rastin e...

Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës: Anulohet namazi i Bajramit për shkak të COVID-19

Në Kosovë nesër nuk do të falet namazi i Bajramit për shkak të situatës epidemiologjike me koronavirusin e ri (COVID-19), bëri të...

Filipine, Kurban Bajrami shpallet pushim zyrtar

Në Filipine dita e parë e Kurban Bajramit është shpallur pushim zyrtar, transmeton Anadolu Agency (AA). Zyra e presidencës...

Hutbeja e Bajramit të Kurbanit – 2020

E falënderojmë Allahun e Plotfuqishëm, që na mundësoi ta presim edhe një Bajram të Kurbanit – festën e haxhillëkut dhe kurbanit.

Ua rekomandojmë

- Advertisement -