Kuptimet e disa gjendjeve dhe tipareve të caktuara

Lexo gjithashtu:

Shërbimet speciale amerikane fitojnë miliona në kontrabandën e naftës Siriane

Shërbimet speciale amerikane fitojnë miliona nga kontrabanda e naftës Siriane. Deklarata e shefit të...

Më thuaj kush jam, dhe unë të them ty kush je…

Dua t'ju tregoj dy tregime, të cilat, nëse do Zoti, do të na ndihmojnë ta përmirësojmë raportin tonë me...

Kthehu dhe bëri të qeshin, ashtu siç i ke bërë të qajnë

Respektimi i prindërve dhe bamirësia ndaj tyre është një nga mënyrat më të mira të suksesit dhe të...

Lutu dhe lutja jote do te pranohet

– Të rinjve (djemve dhe vajzave) më lehtë ju pranohet lutja.Përse? Sepse shpenzimet e tyre janë hallall,...

Gjumi: Sundimtari, urdhri i të cilit nuk refuzohet.

Uria: Pabesimtari, i cili nuk ka mëshirë.

Mrekullia: Shkalla e temperaturës që rritet, zvogëlohet dhe zhduket.

Dashuria: Jeta që është plotësisht e ndarë nga jeta e zakonshme.

Rënia në dashuri: Sëmundje e pashërueshme.

Brenga: Shpatë e ftohtë në brinjët e ngrohta.

Besueshmëria: Treni që të çon përpara.

Heshtja: Floriri.

Modestia: Thesari që nuk zhduket.

Shpirtligësia: Flakë pa zjarr dhe tym.

Fyerja: Sasia e mungesës së vetëbesimit.

Ndershmëria: Çelësi i duhur për zemrat më të egra.

Padrejtësia (zullumi): Errësirë ​​mbi errësira ​​(dhulumat fevka dhulumat).

Tradhtia: Fundi.

Toleranca (falja): Fillimi.

Miqësia: Monedhë e rrallë.

Frika: Mbytja në pishinë pa ujë.

Dëshira: Ngrohtësia.

Amaneti: Mesazhi i njerëzimit.

Mëshira: Një nga atributet e Allahut që ua dhuroi njerëzve.

Koprracia: Ruajtja e kursimeve për hajdutët.

Zemërimi: Çelësi i marrëzisë.

Urrejtja: Humbja (dështimi) i zemrës.

Pesimizmi: Mungesë besimi në Zot.

Durimi: Çelësi i lehtësimit dhe suksesit.

Përkthim: Miftar Ajdini Abdusamed Nasuf Bušatlić;

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

Nesër në Teheran nuk do të falet namazi i xhumasë

Në kryeqytetin e Iranit, Teheran, nesër nuk do të falet namazi i xhumasë për shkak të epidemisë...
- Reklamë -

Arabia Saudite pezullon umren për shkak të koronavirusit

Arabia Saudite ka pezulluar përkohësisht hyrjen në këtë vend për muslimanët që kërkojnë të kryejnë umren për shkak të frikës nga përhapja...

Shkup, shënohet Nata e Regaibit

Nën organizim të Myftinisë së Bashkësisë Fetare Islame (BFI) të Shkupit, është organizuar një program fetar për të shënuar natën Regaib (nata...

Vlera e muajit rexheb …

Falënderimi qoftë për Allahun e Plotfuqishëm, i Cili na ka dhënë dhe na  jep begati të panumërta. Salavatet, paqja dhe bekimet e Allahut qofshin...

Subhanallah! e shiti nënën e tij të vdekur për pesë mijë euro

Një grua e moshuar në Francë, në moshën 93 vjeç, e kishte pranuar Islamin pas ikindisë, kurse kishte vdekur pas jacisë!

Një analizë rreth muajve të mëdhenj Rexheb dhe Shaban

nga Elton Karaj, Universiteti Bedër Abstrakt Në këtë artikull ne do të hedhim pak dritë mbi çështjen...
- Reklamë -

Ua rekomandojmë

- Advertisement -