“Edhe kjo do të kalojë”

Lexo gjithashtu:

A është Kurani libër për popujt e lashtë?

Shkruan: Enes Karić Edhe diku tjetër në këto rreshta, kemi theksuar se nuk është e vlefshme...

Sëbashku me familjet e prekura nga tërmeti

E falenderoj Allahun qe me miq e dashamir me mundesoj te jem sadopak me ndihma prane familjeve...

Pas një shekulli, i kthehet minarja Xhamisë së Ali Pashës në Ohër

Restaurimi i Xhamisë së Ali Pashës në qytetin e Ohrit ka përfunduar dhe hapja e saj do...

Një mullis kishte shkruar në tabelë një mbishkrim: “Edhe kjo do të kalojë” dhe e kishte vendosë përgjatë rrugës për t’i kujtuar kalimtarët për kalueshmërinë e kësaj bote.

Atypari kalon një bilmez dhe e pyet mullisin se çka do të thotë kjo, kurse mullisi i përgjigjet: “E thjeshtë, çkado që të jetë e mirë ose e keqe, gjithçka do të kalojë.”

Meqë rast ai i thotë: “Epo, këtë e dinë të gjithë.”

 Mullisi ia ktheu: “Po, por nuk e din ai budallai që po pyet.”

Mesazhi: Një shenjë e tillë do të duhej të qëndronte në shumë vende, përgjatë rrugëve, për të paralajmëruar se asgjë nuk është e përjetshme, që të mos mbingarkohemi me dynjanë, me reputacion, me lavdi, me diploma, me pushtet, etj.

Kjo thënie, në veçanti, do të duhej ta gjente vendin e saj në zyrat e politikanëve dhe biznesmenëve.

Përkthim: Miftar Ajdini

Artikulli paraprakMëshira midis të afërmve
Artikulli tjetërNjë letër para vdekjes
- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

Sprovat dhe mësimet nga i ftohti i dimrit

Falënderimi i qoftë Allahut, të Urtit dhe të Gjithëdijshmit, i cili ka krijuar gjithçka me masë dhe njerëzve u...
- Reklamë -

Mesazhet e sures “Ed- Duha”

Dalja nga gjendja e dëshprimit dhe depresionit: mesazhet e sures “Ed- Duha” Është e vërtetë se shpesh biem në...

Fshehtësia e arkës së sulltan Sulejmanit

Sulltan Sulejmani asnjëherë nuk ka marrë vendim e që më parë të mos këshillohej me shejhul islamin Ebu Su’ud efendiun. Një rast,...

Gjysmëhëna e Kuqe Turke do të ndërtojë 1 mije shtëpi për strehim emergjent në...

Gjysmëhëna e Kuqe Turke ka bërë të ditur se do të ndërtojë një mijë shtëpi për strehim emergjent në Idlib të Sirisë,...

Ushqeni zogjtë e uritur në dimër

Kur moti është i ngrohtë, bollëkun e ushqimit e kanë në dispozicion edhe zogjtë edhe kafshët e tjera. Në ato momente puna...

Humanizmi. A kemi shembuj të mirë?

Halil Senusij Nga dita në ditë, prej ligjëratës në ligjëratë, nga një libër tek tjetri informohemi për veprimtarinë e...
- Reklamë -

Ua rekomandojmë

- Advertisement -