Fshehtësia e arkës së sulltan Sulejmanit

Lexo gjithashtu:

Pse sot Kurani nuk ka efekt të njëjtë?

Është e mundur që njerëzit, muslimanët ta kenë Kuranin por të mos i shfrytëzojnë përparësitë, udhëzimet dhe...

Sa është vlera e kësaj bote!?

Transmetohet se Muhamed ibn Semmak ishte në shoqërinë e halifit abasit Harun Reshidi, i ‎cili i kërkoi...

Agjerimi Islam

Agjërimi islam (ne gjuhen arabe es-sijamu) ne Kur'an permendet ne katermbedhjete vende: shtate here ne kaptinen El-Bekare,...

Sulltan Sulejmani asnjëherë nuk ka marrë vendim e që më parë të mos këshillohej me shejhul islamin Ebu Su’ud efendiun. Një rast, një koloni e madhe e milingonave e kishin mbuluar një nga drunjtë që ishin në oborrin Top Kapi, andaj sulltani vendosi t’i mbys, mirëpo iu kujtua shejhu i tij dhe i dërgoi një letër, duke e pyetur në lidhje me këtë çështje. Shejhul Islami iu përgjigj: “Në Ditën e Gjykimit ato milingona do të vijnë për të drejtën e tyre.” Kështu sulltani hoqi dorë nga vendimi i tij.

Pas vdekjes së tij të afërmit morrën veshtë për një testament të tijin. Ai kishte kërkuar që sënduku i tij, të cilin gjithmonë e mbante me vete të varroset me të. Askush nuk e dinte se çfarë ka në sënduk, kështu që filluan të diskutojnë në lidhje me të. Mendonin se sanduku ishte i mbushur me gjëra të vlefshme dhe ar. Kur e hapën u habitën të gjithë, sepse aty ishin vetëm fetvatë e shejhul Islamit Ebu Su’ud.

Sulltan Sulejmani dëshironte të tregoj se gjithçka që ka bërë në jetën e tij ishte e bazuar në ato fetva. Kur e pa këtë, Ebu Su’ud efendiu duke qarë tha: “Allahu të mëshiroftë, o Sulejman, veten e shpëtove, ndërsa cili qiell dhe cila Tokë do të më mbrojë mua nëse gaboj me fetvatë e mia!

Burimi: islambosna.ba

Përktheu: A. D Islampress

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

Kush do të jenë të shpëtuar?

Allahu i Lartësuar u ka dërguar njerëzve në Tokë pejgamberët e Tij, të cilët ua mësuan atyre fenë...

Njeriu mendjeprehtë dhe i guximshëm humbjen e shndërron në fitore

Njeriu mendjeprehtë dhe i guximshëm humbjen e shndërron në fitore, kurse injoranti i padijshmëm nga një humbje i bën dy

Interpretuesi i njohur i ilahive, Kurtish: Suksesi vjen si rezultat i durimit dhe përpjekjes...

Interpretuesi i njohur i ilahive me origjinë nga Shkupi, Mesut Kurtish tha se një artist nuk mund të jetë i suksesshëm vetëm...

“O besimtarë! Përqafojeni tërësisht Paqen (sigurinë)…”

"O besimtarë! Përqafojeni tërësisht Paqen (sigurinë)..." (Bekare, 208). Besimi ynë është paqe, është siguri. Si rrjedhojë, radhët tona, banesat,...

Një nga duatë e fuqishme nga Kurani

Një nga duatë e fuqishme nga Libri i Madh: رَبَّنَا آتِنَا مِنْ لَدُنْكَ رَحْمَةً وَهَيِّئْ لَنَا مِنْ أَمْرِنَا رَشَدًا

Hutbe – Këshilla nga Hasan Basriu

Falënderimi qoftë për Allahun e Madhërishëm, prej të Cilit kërkojmë ndihmë, falje dhe udhëzim. Ndërsa bekimet e Allahut qofshin për Muhamedin (a.s.) për familjen...

Ua rekomandojmë

- Advertisement -