Sa bukur është ta gëzosh bashkëshortin (bashkëshorten) tënd

Lexo gjithashtu:

Kënaqësia e Allahut është qëllim që nuk duhet të lihet!

“Kënaqësia e njerëzve është qëllim që nuk mund të arrihet, ndërsa kënaqësia e Allahut është qëllim që nuk...

Kontrollimi i zemërimit në komunikim

Procesi themelor i komunikimit dhe shkëmbimi i mendimeve me dikë në marrëdhëniet ndërnjerëzore sqarohet kështu, kemi palën...

Përsosmëria e krijimit të Allahut: Truri shfrytëzon gjumin për t’u pastruar nga toksinat

Një studim i publikuar në revistën Science ka zbuluar se hapësirat midis qelizave të trurit rriten gjatë...

Si të lexoni më tepër?!

Dashamirët e librave do të dëshironin ta kishin gjithë ditën në dispozicion për të lexuar, por nuk...

Të gjitha gjërat e përmendura nuk është se do të na lodhin shumë, e as që kërkojnë shumë kohë. Prapëseprapë, shumica hezitojnë nga këto gjeste të vogla, ndonjëherë edhe me qëllim.

Një mënyrë për ta gëzuar bashkëshortin është kur ai të gjendet në telashe, apo është i shqetësuar t’i thoni: “Mos u shqetëso, gjithçka do të shkojë mirë”. Me kësi fjalë jo që do ta largoni problemin menjëherë, por kështu i ofroni një ndjenjë afërsie dhe mbështetje se nuk është i vetëm dhe kështu mund ta gëzoni.

Gjithashtu, që bashkëshortët ta gëzojnë njëri-tjetrin, mund të ndihmohen në obligimet e përditshme nga të cilat lodhen. Për shembull, bashkëshorti mund ta ndihmojë gruan e tij nëse i hekuros teshat e veta kur ajo është e angazhuar me diçka tjetër, apo ta vejë në gjumë fëmijën e vogël duke i thënë asaj: “Ti çlodhu pak”.

Të gjitha të përmendurat nuk janë diçka që do të na lodhin shumë apo që kërkojnë shumë kohë. Megjithatë, ato gjeste të vogla ndihmojnë shumë në jetën dinamike të cilën e jetojmë.

Nuk duhet menduar në këtë drejtim: “Unë edhe ashtu shumë lodhem dhe angazhohem për këtë bashkëshortësi”. Por duhet  lënë anash këto mendime dhe të mundohesh ta gëzosh bashkëshorten. Këto sjellje me kalimin e kohës do ta gëzojnë zemrën e saj dhe do të jenë shkak për arritjen e kënaqësisë së Allahut.

I Dërguari i Allahut salAllahu alejhi ue sel-lem ka thënë: “Pas kryerjes së ibadeteve farz, Allahu më të dashur e ka veprën kur e gëzojmë një vëlla musliman.”

Nëse veproni në drejtim të termeve “dashuri” dhe “gëzim” nën hijen e hadithit të përmendur, do të vëreni ecurinë dhe zbukurimin e jetës bashkëshortore.

Autor: Fahrudin Vojić
Përshtati: Lutfi Muaremi

[Isl@mpress.ch]

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

Kuriozitete lidhur me Kur’anin

Kaptina më e gjatë në Kur’an është el-Bekare, që ka 286 ajete. Kaptina më të shkurta...

Detyrat ndaj fëmijëve: Edukimi intelektual

Asnjë fe dhe ideologji në historinë njerëzore nuk e theksoi dhe afirmoi dijen dhe pjekurinë intelektuale siç bëri feja Islame. All-llahu i Madhëruar me...

Kreu i BFI-së në mesazhin e Bajramit: T’i lutemi Zotit për ta tejkaluar sprovën...

Ushtruesi i detyrës kryetar i Bashkësisë Fetare Islame (BFI) në Maqedoninë e Veriut, Shaqir Fetahu, ka uruar besimtarët muslimanë me rastin e...

Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës: Anulohet namazi i Bajramit për shkak të COVID-19

Në Kosovë nesër nuk do të falet namazi i Bajramit për shkak të situatës epidemiologjike me koronavirusin e ri (COVID-19), bëri të...

Filipine, Kurban Bajrami shpallet pushim zyrtar

Në Filipine dita e parë e Kurban Bajramit është shpallur pushim zyrtar, transmeton Anadolu Agency (AA). Zyra e presidencës...

Hutbeja e Bajramit të Kurbanit – 2020

E falënderojmë Allahun e Plotfuqishëm, që na mundësoi ta presim edhe një Bajram të Kurbanit – festën e haxhillëkut dhe kurbanit.

Ua rekomandojmë

- Advertisement -