Ushqeni zogjtë e uritur në dimër

Lexo gjithashtu:

Le të shohë Allahu në anën e kujt jam!

Gjatë kohës së Sulejmanit (a.s.), ushtria armike e katapultoi xhaminë të cilën e përfshiu zjarri dhe flaka. Banorët vendas...

Ndani kohë dhe lozni me fëmijën tuaj!

Doğan Cüceloğlu Një ditë para se të filloja me seminarin, mu afrua një njeri...

Kina kërcënon me sanksione kompanitë amerikane

Kina ka bërë të ditur se nëse SHBA-të nuk heqin dorë nga shitja e 66 avionëve luftarakë...

Kthimi i Amerikës në zonën e “Gjysmëhënës pjellore”

Autor: Walid Phares Pasi që Trumpi dha urdhër për tërheqjen e trupave amerikane nga...

Kur moti është i ngrohtë, bollëkun e ushqimit e kanë në dispozicion edhe zogjtë edhe kafshët e tjera. Në ato momente puna jonë është që të mos i shqetësojmë dhe t’i pengojmë, të mos ua shkatërrojmë vendet dhe foletë e tyre. Nuk është e nevojshme t’i ushqejmë dhe t’ua japim ushqimet që i lëmë ne. Në pranverë dhe verë zogjtë ndërtojnë foletë e tyre dhe ushqehen me ato gjëra që i gjejnë vet. Buka është e dëmshme për të vegjlit e tyre sepse ajo u ngjitet fyt dhe mund t’i mbys.

Megjithatë, kur bora të mbuloj gjithçka, përreth nuk ka bar, fara dhe insekte, atëherë zogjtë dhe shpezët kanë nevojë të ushqehen. Duhet të jemi të vetëdijshëm se edhe qeniet tjera janë krijesa të Allahut.

A nuk e di për Allahun se Atij i nënshtrohet (i bën sexhde) kush është në qiej dhe kush është në tokë, edhe dielli, edhe hëna, edhe kodrat, edhe bimët, edhe shtazët, e edhe shumë njerëz, po shumë janë që dënimi është meritë e tyre. Atë që e poshtëron All-llahu nuk ka kush që mund ta bëjë të ndershëm. All-llahu punon atë që dëshiron. (Haxh, 18).

Nuk ka asnjë gjallesë në tokë dhe as shpendë që fluturojnë me dy krahë e që nuk janë të ndara në grupe (të ndryshme), sikurse edhe ju…” (En’am, 38)

Ndaj të gjitha qenieve duhet të kemi mëshirë dhe të përpiqemi t’ju ndihmojmë. Kështu na ka mësuar i Dërguari i Allahut s.a.v.s i cili ka thënë: “A dëshironi t’ju lajmëroj për atë që është larg nga xhehenemi dhe xhehenemi është larg nga ai?” Pastaj tha: Ky është ai njeri i cili është i butë, i vëmendshëm, i mëshirshëm dhe i sjellshëm!” (Ahmedi)

Burimi: Preporod.com

Përshtati:  A. D. Islampress

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

Nesër në Teheran nuk do të falet namazi i xhumasë

Në kryeqytetin e Iranit, Teheran, nesër nuk do të falet namazi i xhumasë për shkak të epidemisë...
- Reklamë -

Arabia Saudite pezullon umren për shkak të koronavirusit

Arabia Saudite ka pezulluar përkohësisht hyrjen në këtë vend për muslimanët që kërkojnë të kryejnë umren për shkak të frikës nga përhapja...

Shkup, shënohet Nata e Regaibit

Nën organizim të Myftinisë së Bashkësisë Fetare Islame (BFI) të Shkupit, është organizuar një program fetar për të shënuar natën Regaib (nata...

Vlera e muajit rexheb …

Falënderimi qoftë për Allahun e Plotfuqishëm, i Cili na ka dhënë dhe na  jep begati të panumërta. Salavatet, paqja dhe bekimet e Allahut qofshin...

Subhanallah! e shiti nënën e tij të vdekur për pesë mijë euro

Një grua e moshuar në Francë, në moshën 93 vjeç, e kishte pranuar Islamin pas ikindisë, kurse kishte vdekur pas jacisë!

Një analizë rreth muajve të mëdhenj Rexheb dhe Shaban

nga Elton Karaj, Universiteti Bedër Abstrakt Në këtë artikull ne do të hedhim pak dritë mbi çështjen...
- Reklamë -

Ua rekomandojmë

- Advertisement -