Nesër në Teheran nuk do të falet namazi i xhumasë

Lexo gjithashtu:

Lutjet në kohën e COVID-19: Si u ‘përshtatën’ me rrethanat, xhamitë më të mëdha në botë

Për javë të tëra, xhamitë në të gjithë botën kanë ndërmarrë një seri masash që synojnë të...

“Pasha Allahun, po mos të ishe ti (dhe ata sikur ti), as ata (sundimtarët) nuk do të bënin zullum!”

Shejhul Islam Ibn Tejmije ka qenë burgosur në një kala në Damask. Një herë erdhi tek ai ekzekutuesi...

Nga mortaja te kolera: Kur Haxhi në Mekë anullohej nga epidemitë

Shfaqja e koronavirusit si epidemi globale, mund të çojë deri në anullimin e peligrinazhit të Haxhit këtë...

Paraja është mjet, por jo qëllim

Abdullah ibn esh-Shihhir (r.a.) ka thënë: “Unë shkova te Pejgamberi (savs), dhe ai po lexonte suren: 'El-Hakumu-t-tekathur...’ Pastaj tha:...

Në kryeqytetin e Iranit, Teheran, nesër nuk do të falet namazi i xhumasë për shkak të epidemisë së koronavirusit (Covid-19), transmeton Anadolu Agency (AA).

Në njoftimin e Qendrës së Organizimit të Namazeve të Xhumasë në Teheran, u bë e ditur se Këshilli për përcaktimin e Politikave të Imamëve të së Premtes së Iranit, kanë marrë vendim që të mos falet namazi i xhumasë këtë javë.

Ministri i Shëndetësisë së Iranit, Saeed Namaki dje deklaroi se në vendet ku epidemia është intensive nuk do të falet namazi i xhumasë, për të parandaluar përhapjen.

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

Kuriozitete lidhur me Kur’anin

Kaptina më e gjatë në Kur’an është el-Bekare, që ka 286 ajete. Kaptina më të shkurta...

Detyrat ndaj fëmijëve: Edukimi intelektual

Asnjë fe dhe ideologji në historinë njerëzore nuk e theksoi dhe afirmoi dijen dhe pjekurinë intelektuale siç bëri feja Islame. All-llahu i Madhëruar me...

Kreu i BFI-së në mesazhin e Bajramit: T’i lutemi Zotit për ta tejkaluar sprovën...

Ushtruesi i detyrës kryetar i Bashkësisë Fetare Islame (BFI) në Maqedoninë e Veriut, Shaqir Fetahu, ka uruar besimtarët muslimanë me rastin e...

Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës: Anulohet namazi i Bajramit për shkak të COVID-19

Në Kosovë nesër nuk do të falet namazi i Bajramit për shkak të situatës epidemiologjike me koronavirusin e ri (COVID-19), bëri të...

Filipine, Kurban Bajrami shpallet pushim zyrtar

Në Filipine dita e parë e Kurban Bajramit është shpallur pushim zyrtar, transmeton Anadolu Agency (AA). Zyra e presidencës...

Hutbeja e Bajramit të Kurbanit – 2020

E falënderojmë Allahun e Plotfuqishëm, që na mundësoi ta presim edhe një Bajram të Kurbanit – festën e haxhillëkut dhe kurbanit.

Ua rekomandojmë

- Advertisement -