Nuk lejohet prezantimi i rrejshëm në rrjetet sociale

Lexo gjithashtu:

“Google” do tu japë më shumë prioritet lajmeve origjinale

Motori gjigant i kërkimit “Google” do t’u japë prioritet lajmeve origjinale, një lajm ky që inkurajon gazetarinë...

Jemeni, mishmashi i një lufte qytetare! – nga Muhamed Jashari

I shtrirë në jug të Gadishullit arabik, Jemeni përbën shtetin i cili gjatë historisë dhe popullsisë arabe...

“Kashmiri është shndërruar në burgun më të madh të hapur në botë”

Rajoni i Kashmirit i kontrolluar nga India është shndërruar në "burgun më të madh të hapur në...

Imami flet gjuhën e shenjave për besimtarët e shurdhër

Një imam turk që është aktiv në provincën Mugla ka mësuar gjuhën e shenjave, në mënyrë që...

PYETJE: A janë mëkat profilet e rrejshme në rrjetet sociale (të cilat përmbajnë ndonjë emër të rrejshëm, por vetëm emri jo edhe imazhi)?

PËRGJIGJE:

“Duke pasur parasysh që profili në rrjetet sociale e përfaqëson personin, dhe nga ai profil ai person komunikon me të tjerët, nuk lejohet prezantimi i rrejshëm në profil, sepse ai është një lloj mashtrimi dhe gënjeshtre, dhe të dyjat janë mëkat (haram). Pikërisht përmes profileve të rrejshme më së shumti përhapen dezinformatat, gënjeshtrat, mashtrimet, gjuha e urrejtjes dhe dukuritë e tjera negative, të cilat i dëmtojnë individët dhe shoqërinë në tërësi.

I Dërguari i Allahut (savs), ka thënë: “Përmbahuni të vërtetës, sepse ajo me të vërtetë çon në bamirësi, kurse bamirësia çon në xhenet. Njeriu, duke folur të vërtetën dhe duke iu përmbajtur asaj, do të regjistrohet tek Allahu si i sinqert. Dhe largohuni gënjeshtrës, sepse gënjeshtra çon në kotësi, kurse kotësia çon në xhehenem. Njeriu, duke gënjyer dhe duke vepruar me gënjeshtër, do të regjistrohet tek Allahu si gënjeshtar.” (Buhariu dhe Muslimi)

Përgjigjet: Myftiu i Sarajevës, Dr. Enes Ljevaković;
Fetva-i emini i Akademisë për Fetva pranë BI të Bosnjës

Përkthim: Miftar Ajdini

(islampress)

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

Nesër në Teheran nuk do të falet namazi i xhumasë

Në kryeqytetin e Iranit, Teheran, nesër nuk do të falet namazi i xhumasë për shkak të epidemisë...
- Reklamë -

Arabia Saudite pezullon umren për shkak të koronavirusit

Arabia Saudite ka pezulluar përkohësisht hyrjen në këtë vend për muslimanët që kërkojnë të kryejnë umren për shkak të frikës nga përhapja...

Shkup, shënohet Nata e Regaibit

Nën organizim të Myftinisë së Bashkësisë Fetare Islame (BFI) të Shkupit, është organizuar një program fetar për të shënuar natën Regaib (nata...

Vlera e muajit rexheb …

Falënderimi qoftë për Allahun e Plotfuqishëm, i Cili na ka dhënë dhe na  jep begati të panumërta. Salavatet, paqja dhe bekimet e Allahut qofshin...

Subhanallah! e shiti nënën e tij të vdekur për pesë mijë euro

Një grua e moshuar në Francë, në moshën 93 vjeç, e kishte pranuar Islamin pas ikindisë, kurse kishte vdekur pas jacisë!

Një analizë rreth muajve të mëdhenj Rexheb dhe Shaban

nga Elton Karaj, Universiteti Bedër Abstrakt Në këtë artikull ne do të hedhim pak dritë mbi çështjen...
- Reklamë -

Ua rekomandojmë

- Advertisement -