Prej nesër futemi në Tre muajt e bekuar

Lexo gjithashtu:

Hutbeja e javës: Kush janë të falemintuarit në Ahiret?

Abdusamed Nasuf Bushatliq Falënderimi qoftë për Allahun e Madhërishëm, prej të cilit kërkojmë...

Djaloshi i mençur musliman

Para shumë vitesh, gjatë kohës së tabiinëve (brezi pas Pejgamberit a.s. dhe sahabëve), Bagdadi ishte i njohur për...

Hutbeja e fundit e Ramazanit

Falënderimet janë për Allahun e Madhërishëm – Zotin tonë të Cilin e falënderojmë dhe prej Tij ndihmë dhe falje...

Indonezia zbulon vendndodhjen e kryeqytetit të ri

Presidenti i Indonezisë, Joko Widodo sot njoftoi se kryeqyteti i vendit do të zhvendoset në provincën Kalimantani...

Prej nesër futemi në Tre muajt e bekuar, kurse më 27 shkurt është nata e Regaibit Sipas kalenderit tonë, të përgatitur nga Bashkesite Islame, hyrja e tre muajve të dalluar fillon nesër, gjegjësisht më 25 shkurt, 2020, kurse nata e Regaibit është të enjten më 27 shkurt.

Lejletu-r-regaib është një prej netëve të dalluara, ndërsa sipas mësimve dhe traditës fetare, paraqet pohimin e mëshirës hyjnore ndaj njeriut. Në popull kjo natë njihet si Nata e dëshirave, kurse manifestohet duke shtuar lutjet, këndimin e mevludit dhe veprime të tjera të dëshiruara nga All-llahu xh.s. Nuk ka dyshim se njeriut bashkëkohor i nevojitët më së shumti duaja dhe lutja, sidomos kur kemi parasysh dinamizmin e jetës, ku shpesh njeriu humb orientimin dhe ekuilibrin islam ndërmjet shpirtërores dhe materiales.

Sipas kalendarit islam 615-544-6688 , nata Lejletu-r-regaib, Lejletu-l-mi’raxh, Lejletu-l-berat dhe Lejletu-l-kadr, janë netë të dalluara dhe të veçuara në krahasim me netët e tjera të vitit. Andaj, në këto raste shtohet më tepër ibadeti, namazi vullnetarë dhe këndimi i Kur’anit. Myzhdeja më e mirë për ardhjen e muajit të bekuar të Ramazanit janë netët dhe ditët e muajve rexhep dhe shaban. Për hajr dhe e mbërifshim ramazanin shëndosh e mirë, inshallah!

(Islampress)

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

Pompeo: Pekini po përpiqet të fshijë fenë islame, solidaritet për të mos e lejuar

Sekretari amerikan i Shtetit Mike Pompeo tha se Shtetet e Bashkuara kanë vendosur një ndalim të hyrjes...

Kuvendi i BIK-ut miratoi themelimin e Institutit për Studime dhe Hulumtime Islame

Kuvendi i Bashkësisë Islame të Kosovës, ka mbajtur sot mbledhjen e radhës ku janë aprovuar të gjitha pikat e rëndit të...

Bashkësia Islame e Kosovës me masa të reja parandaluese për përhapjen e COVID-19

Kryesia e Bashkësisë Islame e Kosovës (BIK) duke u nisur nga parimi i ruajtjes së shëndetit, ka marrë masa dhe rekomandime të...

Nuk ka asnjë mik si ai që ka frikë nga Allahu, dhe vetëm për...

Shpesh pyesim veten se ku qëndron suksesi dhe si mund ta ndryshojmë gjendjen e muslimanëve në të cilën ata gjenden sot?!

“Gjenocidi i Srebrenicës mund të mos ndodhte”

Grupi i Solidaritetit me Bosnjën tha se gjenocidi i Srebrenicës mund të mos kishte ndodhur nëse qëllimi i fuqive të botës do...

“Hapja e Ajasofjës si xhami për adhurim rikthim në origjinalitet”

Sekretari i Përgjithshëm i Unionit Botëror të Dijetarëve Muslimanë, Ali Muhyiddin al-Qaradaghi tha se hapja e Ajasofjës si xhami për adhurim nënkupton...

Ua rekomandojmë

- Advertisement -