Si mund ta harroni bamirësinë e nënës suaj?!

Lexo gjithashtu:

Hixhreti – historia, domethënia dhe dobia

Viti i ri yni ka një rëndësi të posaçme në mesin e të gjitha festave islame, sepse,...

Corona i merr jetën të parit të muslimanëve spanjollë, kush ishte Riay Tatary Bakry

Riay Tatary Bakry, figura më e rëndësishme në mesin e muslimanëve në Spanjë, ndërroi jetë nga efektet...

OKB bën thirrje për respektimin e të drejtave të njeriut në Kashmir

Sekretari i Përgjithshëm i OKB-së, Antonio Guterres ka bërë thirrje për respektimin e të drejtave të njeriut...

Favorizimi i njërit fëmijë ndaj të tjerëve

Pyetja: Cili është mendimi juaj, në fakt cili është qëndrimi i Fesë Islame përkitazi me...

Shumë shpesh kemi raste të shohim dhe dëgjojmë se ka të rinj që janë të neveritshëm në trajtimin e nënave të tyre, duke harruar kështu mirësinë e tyre.

Vëlla i dashur, motër e respektuar:

A ke harruar sa herë të ka bartur në krah ?!

A ke harruar sa herë të ka ushqyer me qumësht ?!

A ke harruar sa herë të ka pyetur ?!

A ke harruar sa herë gjatë natës e ke zgjuar ?!

A ke harruar sa herë te mjeku të ka çuar?!

A ke harruar se ajo kafshatën e gojës e ka ndarë që ti të kesh ?!

A ke harruar, a ke harruar ….

Një mijë herë, a ke harruar…

Mos harroni, ashtu siç e keni harruar ju bamirësinë e nënës suaj ndaj jush, njashtu edhe fëmijët tuaj do ta harrojnë bamirësinë tuaj ndaj tyre !!!

Dhe mos harroni se kënaqësia e Zotit është në kënaqësinë e prindërve, dhe zemërimi i Zotit është në zemërimin e tyre !!!

O Zot, na bëj që të jemi nga ata që e kuptojnë se prindërit tanë janë dera jonë për xhenet.

Përkthim: Miftar Ajdini

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

Dijetarë muslimanë dënojnë shkatërrimin e varrit të Umer bin Abdulazizit

Grupet terroriste pro-iraniane-shiite në radhët e regjimit të Bashar al-Asadit në provincën Idlib kanë gërmuar një varr...

Kam frikë se në momentin e vdekjes, do ta harroj shehadetin!

Një hoxhë i mësonte studentët e tij mbi bazat e besimit islam, ku posaçërisht i kushtonte kujdes shpjegimit dhe komentimit të kuptimit të shehadetit...

Mos i paragjyko njerëzit – Një mësim nga Sulltan Murati i IV-të

Sulltan Murati i IV (1623-1640) shpesh dilte i veshur si njeri i thjeshtë dhe mbikëqyrte vendin dhe popullin e tij.

Pas 3 muajsh pezullim falet namazi i xhumasë në xhaminë e Tokios

Me heqjen e kushteve të gjendjes së jashtëzakonshme në Japoni për shkak të koronavirusit të ri (COVID-19) në xhaminë e Tokios është...

Medine, pas 2 muaj e gjysmë pezullim falet namazi i xhumasë

Pas dy muaj e gjysmë është falur namazi i parë i xhumasë në Mesxhid-i Nebevi (xhamia e profetit në Medine) të Arabisë...

Si e shohim Islamin dhe muslimanët pas koronës?

Dr. Mehmet Gormez Autori është drejtor i Institutit për Mendimin Islam në Ankara, ish-president i Dijanetit të Republikës...

Ua rekomandojmë

- Advertisement -