Bëni një dezinfektues që i shkatërron bakteret dhe viruset

Lexo gjithashtu:

Simboli ynë i shqiponjës hit botëror

Lojtarët e Borussia Dortmund kanë festuar në mënyrë të veçantë në ndeshjen kundër Frankfurtit.

Pasojat e mëkatit janë ndarjet dhe përçarjet

Ndarjet dhe përçarjet janë dënimi më i madh për muslimanët kur ata largohen nga Islami dhe jepen pas...

Kontrollimi i zemërimit në komunikim

Procesi themelor i komunikimit dhe shkëmbimi i mendimeve me dikë në marrëdhëniet ndërnjerëzore sqarohet kështu, kemi palën...

Lotët e pendimit, shiu më i mirë që ujit tokën

Selman El-Aude Kur prindërit tanë Ademi dhe Havaja u penduan për mëkatin e tyre,...

Celulari është një nga pajisjet më të ndyra që e prekim për çdo ditë. Atë e mbështesim për fytyre dhe shpesh e prekim me duar të ndyra, prandaj kjo është arsyeja pse celulari paraqet një sipërfaqe ku grumbullohen baktere dhe viruse të ndryshme.

Dezinfektuesin e celularit tuaj mund ta bëni vetë. Në vijim do të shikoni se si.

Përbërësit:

 • Ujë i distiluar
 • Alkool izopropil (70%)
 • – një shishe të vogël me spërkatës.

Procedura:

 • Mbushe shishen gjysmë me ujë dhe mandej shtoni alkool në përmasë të njëjtë.
 • Mbylleni kapakun, tundeni mirë dhe kështu dezinfektuesi është gati për përdorim.
 • Spërkatni leckën me pak dezinfektues, por nga një distancë në mënyrë që leckë të mos laget shumë, por vetëm të njomet.
 • Fshijeni pjesën e pasme të celularit me leckë.
 • Mandej spërkatni përsëri pak dezinfektues në leckë dhe përsërisni procesin në pjesën e përparme të celularit.

Këshilla të rëndësishme:

 • Alkool izopropil Mund të blini në barnatore,
 • Mos e përdorni alkoolin e pastër për pastrim të celularit, pasi është shumë agresiv dhe mund ta dëmtojë ekranin dhe kutinë plastike të celularit.
 • Mos e spërkatni lëngun drejtpërdrejt në celularin tuaj pasi që edhe sasia më e vogël e lagështirës mund të dëmtojë mikrofonin, altoparlantin dhe baterinë.
 • Shishen dhe leckën mund t’i ruani në çantën tuaj dhe ta përdorni sa herë që dëshironi, dhe sigurohuni që do ta dezinfektoni telefonin tuaj celular sa herë që dilni jashtë.

[Isl@mpress]

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

Lërini fëmijët tuaj të kenë mendime dhe zemër të madhe, do të jetojnë të lumtur…

"Karakteri i burrit apo gruas më së miri reflektohet në çështjen se çfarë prindi janë ndaj fëmijës...

Emine Erdogan u bën thirrje të rinjve për solidarësi me të moshuarit

Emine Erdoan, bashkëshortja e Presidentit Rexhep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdoğan) u bëri thirrje të rinjve për të mbrojtur dhe ndihmuar të...

Le të ndalojmë përhapjen e panikut dhe dëshpërimit

Ndaloni të ndiqni qasjen zhgënjyese si këto: ‘Allahu është zemëruar me ne!’ ‘Xhamitë na kanë refuzuar!’

Dashuria e Allahut ndaj jush

Nëse Allahu është me ju, kush mund t’ju dëmtojë?!Por nëse është kundër jush, atëherë kush mund t’ju mbrojë?!Nëse ju e fitoni dashurinë e Allahut, çfarë...

Namazi dhe çlirimi nga ngarkesat e jetës

Hfz. Mehas Alija “Kërkoni ndihmë me durim dhe namaz, kjo është diçka e madhe përveçse për të devotshmit që janë...

Buzëqeshja lehtëson stresin

Një frazë e vjetër reciton, "Buzëqesh dhe e tërë bota buzëqesh me ty. Nëse kjo është apo jo e...

Ua rekomandojmë

- Advertisement -