Kështu pejgamberi (savs), i ka i përshkruar njerëzit që u ndihmojnë të tjerëve në plotësimin e nevojave të tyre të jetesës

Lexo gjithashtu:

Kur të vjen burri yt, thuaji le ta ndërrojë pragun e shtëpisë!

Kur Ismaili (a.s.), u martua me gruan e tij të parë, babai i tij, Ibrahimi (a.s.), shkonte dhe...

Cilësitë dhe shprehitë e bukura morale të të Dërguarit të All-llahut

Dr. Ajni Sinani “Allahu i Madhëruar mua më ka dërguar për ta plotësuar...

‘Falu edhe për mua!’

Në një shtëpi të vogël në fshat jetonte një burrë dhe një grua, të cilët ishin në një...

Si e pranuan Islamin banorët e Samerkandit?

Çlirimi i  Samerkandit është një nga ngjarjet më interesante në të gjithë historinë botërore. Ai...

Njeriu më i vlefshëm është ai që nuk e njeh vlerën dhe madhështinë e tij, njeriu më i përulur është që nuk e sheh mirësinë e tij, kurse njeriu më i dashur për Allahun është që më shumë ju ndihmon njerëzve të tjerë.

I Dërguari i Allahut (savs), ka thënë: “Unë kam parë njerëz nga umeti im, të cilët kalojnë mbi urën e Siratit me shpejtësinë e rrufesë, drita e të cilëve i verbon sytë, dhe ata nuk janë as pejgamberët, as të sinqertët (siddikun), dhe as shehidët (dëshmorët). Ata janë njerëzit që u kanë ndihmuar të tjerëve në plotësimin e nevojave të tyre të jetesës.”

Përkthim: Miftar Ajdini

(Islampress)

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

Lërini fëmijët tuaj të kenë mendime dhe zemër të madhe, do të jetojnë të lumtur…

"Karakteri i burrit apo gruas më së miri reflektohet në çështjen se çfarë prindi janë ndaj fëmijës...

Emine Erdogan u bën thirrje të rinjve për solidarësi me të moshuarit

Emine Erdoan, bashkëshortja e Presidentit Rexhep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdoğan) u bëri thirrje të rinjve për të mbrojtur dhe ndihmuar të...

Le të ndalojmë përhapjen e panikut dhe dëshpërimit

Ndaloni të ndiqni qasjen zhgënjyese si këto: ‘Allahu është zemëruar me ne!’ ‘Xhamitë na kanë refuzuar!’

Dashuria e Allahut ndaj jush

Nëse Allahu është me ju, kush mund t’ju dëmtojë?!Por nëse është kundër jush, atëherë kush mund t’ju mbrojë?!Nëse ju e fitoni dashurinë e Allahut, çfarë...

Namazi dhe çlirimi nga ngarkesat e jetës

Hfz. Mehas Alija “Kërkoni ndihmë me durim dhe namaz, kjo është diçka e madhe përveçse për të devotshmit që janë...

Buzëqeshja lehtëson stresin

Një frazë e vjetër reciton, "Buzëqesh dhe e tërë bota buzëqesh me ty. Nëse kjo është apo jo e...

Ua rekomandojmë

- Advertisement -