Le të mos bëhemi nga ata që e kuptojnë vlerën e burimeve kur ato thahen

Lexo gjithashtu:

Sinead O’Connor shkëlqen në “The Late Late Show”, këndon si përpara por me veshjen islame (video)

Këngëtarja e irlandeze, Sinedad O’Connor, ka bërë mbrëmë paraqitjen e saj të parë si këngëtare prej se...

Apeli i hoxhës: Mos merrni pjesë në masa të mëdha nëpër varrime

Hoxha i Isnqit, imami Naser Tolaj, ka bërë një apel tek i gjithë xhemati i tij por...

El-Xhezira njofton se ka ndërruar jetë Abdullah Mursi, djali i presidentit Mursi

Në mbrëmjen e së djeshme, për shkak të problemeve në zemër, ka ndërruar jetë Abdullah Mursi, djali i...

A lejohet të jetohet në një shtet jomusliman?

Pyetje: Esselamu alejkum! A është mëkat për një musliman i cili vendos...

Jeta pa ujin për pirje është e pamundur, ai na duhet për çdo ditë në mënyrë që të funksionojmë normalisht. Uji paraqet një dhunti madhore, të cilën ne shpesh e konsiderojmë si të mirëqenë e nuk ia dimë vlerën.

Nuk mendojmë mjaftueshëm rreth vlerës së saj, nuk e paramendojmë si diçka e veçantë, por nënkuptojmë se çdokush e ka. Megjithatë, nuk është ashtu, sepse shumë njerëz nuke kanë të disponueshme në shtëpitë e tyre ujin e pijshëm, ujin e pastër, ndërsa një pjesë e madhe nuk kanë asnjëfarë uji në shtëpi, madje as ujë të papijshëm.

Ndërsa ne i bëjmë vetëm disa hapa që të marrim një gotë ujë të pijshëm në shtëpitë tona, miliona njerëz, në mesin e të cilëve edhe fëmijë të vogël, janë të detyruar të kalojnë shumë kilometra që të mund të pinë ujë, i cili shpesh herë është me shije të tjetërsuar.

Shumëçka nënkuptojmë në jetë, njeriu shpesh merret me gjëra të tjera dhe shpesh herë ankohet për mungesën e imtësirave në jetë dhe nuk jemi aspak mirënjohës dhe të lumtur. I harrojmë gjërat madhore që i posedojmë, në es të cilave edhe ujin. E posedojmë, e shfrytëzojmë, ndërsa i kthejmë në mënyrën më të keqe të mundshme, hedhim grumbuj plehrash në të.  

Për keqardhje është situata e njerëzve, e mësojnë vlerën e diçkaje vetëm kur e humbasin atë. Le të mos bëhemi nga ata që e kuptojnë vlerën e burimit kur ai thahet. Të jemi të gëzuar për atë mirësi të madhe të quajtur ujë, të punojmë për ta mirëmbajtur, e t’ia kthejmë në mënyrën më të mirë dhe të bukur. Le të mos hedhim mbeturina në lumenj, liqene, përrenj dhe puse, le të mos e ndotim atë, por ta mirëmbajmë atë që e kemi, dhe në të njëjtën kohë të punojmë t’i rregullojmë dhe t’i pastrojmë ato që i kemi ndotur. Miliona e miliona njerëz ëndërrojnë vetëm një pjesë të asaj që kemi, le të mos e harrojmë dhe të jemi mirënjohës.

Sipas të dhënave të Kombeve të Bashkuara, shumë njerëz nuk kanë qasje në ujë të pijshëm në shtëpitë e tyre.

Kriza globale e ujit:

  • 844 milion njerëz nuk kanë qasje në ujë të pijshëm, që i bie më shumë se 1 nga 10 njerëz në planet.
  • Gruaja afrikane rurale për çdo ditë kalon mbi 6 kilometra për t’u furnizuar me rreth 18 l. ujë.
  • Çdo ditë, më shumë se 800 fëmijë nën moshën 5 vjeçare vdesin nga konsumimi i ujit të papastër.
  • 2.3 miliardë njerëz jetojnë pa kushte themelore sanitare.

Shënim: Të dhënat janë shkarkuar nga worldvision.org

Autore: Xhejlana Samarxhiq
Përktheu: Lutfi Muaremi

[Isl@mpress]

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

Lërini fëmijët tuaj të kenë mendime dhe zemër të madhe, do të jetojnë të lumtur…

"Karakteri i burrit apo gruas më së miri reflektohet në çështjen se çfarë prindi janë ndaj fëmijës...

Emine Erdogan u bën thirrje të rinjve për solidarësi me të moshuarit

Emine Erdoan, bashkëshortja e Presidentit Rexhep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdoğan) u bëri thirrje të rinjve për të mbrojtur dhe ndihmuar të...

Le të ndalojmë përhapjen e panikut dhe dëshpërimit

Ndaloni të ndiqni qasjen zhgënjyese si këto: ‘Allahu është zemëruar me ne!’ ‘Xhamitë na kanë refuzuar!’

Dashuria e Allahut ndaj jush

Nëse Allahu është me ju, kush mund t’ju dëmtojë?!Por nëse është kundër jush, atëherë kush mund t’ju mbrojë?!Nëse ju e fitoni dashurinë e Allahut, çfarë...

Namazi dhe çlirimi nga ngarkesat e jetës

Hfz. Mehas Alija “Kërkoni ndihmë me durim dhe namaz, kjo është diçka e madhe përveçse për të devotshmit që janë...

Buzëqeshja lehtëson stresin

Një frazë e vjetër reciton, "Buzëqesh dhe e tërë bota buzëqesh me ty. Nëse kjo është apo jo e...

Ua rekomandojmë

- Advertisement -