Letra e nënës për djalin e saj

Lexo gjithashtu:

Një hadith pejgamberik që tregon realitetin e sotëm

Abdullah b. Mesudi (r.a.) transmeton se Pejgamberi (savs) ka thënë: – Do të vijë...

Disa nga epidemitë më vdekjeprurëse në histori që kanë transformuar botën

Washington Post ka publikuar një artikull mbi epidemitë dhe pandemitë e tjera që kanë goditur botën më...

Istigfari i akshamit dhe sabahut

Të kesh frikë Zotin do të thotë takesh frikë  Atë  në dhomën tënde, në rrugë, në shkollë,...

Urtësi kuranore

"... derisa u lëshohet një stuhi dhe dallgët ngrihet drejt tyre nga të gjitha anët, kështu që...

O Djali im, unë dëshiroj nga ti festë për çdo ditë dhe dhuratë për çdo ditë.

Unë nuk dua festë një ditë në vit dhe një dhuratë në vitit.

Para së gjithash, unë dua që ti, të ma dhurosh mua ruajtjen e namazit dhe përkushtimin në namaz, si dhe të ngrihesh rregullisht për namazin e sabahut.

Pastaj, ma dhuro mua largimin tënd nga mëkatet e mëdha dhe të vogla, të fshehta dhe publike, ato që unë i di nga mëkatet tuaja dhe ato që nuk i di.

Ma dhuro leximin tënd të Kuranit me reflektim dhe mësimin e Kuranit përmendsh, nëse mundesh, pastaj veprimin sipas Kuranit dhe Sunetit të Pejgamberit (savs).

Ma dhuro mirësjelljen dhe bamirësinë tënde ndaj prindërve tu, ndaj familjes tënde, ndaj gruas, vëllezërve dhe fqinjëve të tu.

Ma dhuro edukimin e mirë të fëmijëve tu të bazuar në Kuran dhe Sunet, në mënyrë që çdo vepër e mirë e tyre të gjendet në faqen e veprave të mia të mira.

Ma dhuro zgjimin tënd të hershëm dhe shkuarjen në punë në orët e para dhe të bereqetshme të mëngjesit, si dhe fitimin hallall të pasurisë tënde duke u larguar nga pasuria haram dhe nga fitimi haram.

Mi dhuro lutjet e tua të vazhdueshme për faljen e mëkateve të mia dhe për mëshirën e Allahut derisa jetoj në dynja dhe pas vdekjes sime.

Ma dhuro vizitën tënde, që t’i pushoj sytë e mi duke të parë ty, sepse për nënën nuk ka asgjë më të dashur dhe më të bukur sesa t’i shikojë fëmijët e saj dhe të bisedojë me ta.

Përkthim: Miftar Ajdini

(Islampress)

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

Reagim i KMSHZ-së në lidhje me sulmet në Francë

Komuniteti Musliman Shqiptar në Zvicër është duke i ndjekur me vëmendje ngjarjet e fundit në Evropë dhe...

Me të vërtetë, Pejgamberin a.s. e keni shembull të mrekullueshëm…

Falënderimi i qoftë Allahut, Zotit të Lartëmadhërishëm dhe Krijuesit të të gjitha gjërave, të gjalla dhe jo të gjalla. Sundimtarit të Mëshirshëm të Ditës...

Ta paraqesim Pejgamberin a.s. në mënyrën më të mirë

Karikaturistët e bënë  atë që neve muslimanët nuk mundëm, e vendosën emrin e Muhamedit a.s. në skenën botërore.  Tani sfida kalon tek ne, që...

Dashuria e Pejgamberit s.a.v.s për njerëzimin

“Nuk jam dërguar të mallkoj, por jam dërguar si mëshirë për të gjitha botët.” Kurani na njeh me personalitetin e Pejgamberit...

Përse e ngremë zërin kur zemërohemi?

Profesori vërejti se një grup studentësh bërtisnin ndaj njëri tjetrit gjatë një debati mes tyre. U afrua dhe i pyeti: "Përse njerëzit ngrenë zërin...

Lexoni se çka i ka shkruar Allahut Merjemja e vogël!

(Mundohuni të mos qani në dëshirën e kësaj vajze) U zgjova herët, si zakonisht… edhe pse sot e kam ditë...

Ua rekomandojmë

- Advertisement -