Moskë, muslimanët nga shtëpia bashkohen në transmetimin LIVE për faljen e namazit të xhumasë

Lexo gjithashtu:

Kurani para shkencës: Ngjashmëria mes lëvizjes së reve dhe valëve të detit?

Në Kuran kemi shumë fenomene që na tregojnë se ky është një libër i shpallur nga ana...

Tre mësime nga xhuzi i 11

Ndonjëherë punojmë shumë, nga dita në ditë, bëjmë punë të ndryshme të cilat shpesh nuk vlerësohen siç duhet....

“Ne duam paqe, por nëse India na sulmon ne do t’i kundërpërgjigjemi”

Presidenti i Pakistanit, Arif Alvi ka deklaruar se India ka zbatuar një politikë shtypëse ndaj pakicave në...

Oj grua, dua t’i thërras prindërit e mi për drekë !

Burri i tha gruas së tij: “Po më mungojnë prindërit e mi, vëllezërit e mi dhe fëmijët e...

Në kuadër të masave të ndërmarra kundër koronavirusit të ri (COVID-19) në Rusi, imami i një xhamie në Moskë ka ndarë në një transmetim të drejtpërdrejtë faljen e namazit të xhumasë, me çka besimtarët muslimanë nga shtëpitë e tyre i janë bashkuar imamit në faljen e namazit të xhumasë, raporton Anadolu Agency (AA).

Pas mbylljes së gjithë xhamive për shkak të epidemisë së koronavirusit, Këshilli i Myftive dhe Administrata Fetare e Muslimanëve në Rusi filloi një praktikë të re për të falur bashkarisht namazin e xhumasë.

Pamjet e imamit nga xhamia qendrore në Moskë u transmetuan drejtëpërdrejtë në një faqe të internetit, ndërsa muslimanët nga shtëpitë e tyre duke iu bashkangjitur imamit përmes transmetimit të drejtpërdrejtë falën namazin e xhumasë.

Para namazit të xhumasë, kryeimami i xhamisë qendrore të Moskës, İldar Alyautdinov, njoftoi se për shkak të masave për parandalimin e përhapjes së koronavirusit, namazi i xhumasë që do të falet në xhami do të transmetohet drejtpërdrejtë në internet.

Alyautdinov i bëri thirrje besimtarëve muslaimnë që të falin namazin e xhumasë duke iu bashkangjitur imamit nga shtëpitë e tyre.

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

“Dëshiro për të tjerët, atë që dëshiron për veten tënde, do të jesh musliman”

Kjo është një formulë e thjeshtë dhe praktike dhe peshojë e Islamit tonë. Nëse dëshironi të keni...

Turqia shënon 567-vjetorin e çlirimit të Stambollit

Turqia sot kremton 567-vjetorin e çlirimit të Stambollit nga Sulltan Mehmed Fatihu në vitin 1453, raporton Anadolu Agency (AA).

Turqi, falet namazi i parë i xhumasë pas pandemisë

Turqia sot rifilloi pjesërisht namazin me xhemat në xhami, përfshirë atë të xhumasë, pasi vendi i lehtësoi masat kundër pandemisë së koronavirusit...

Dobësia e trupit është në sëmundjen e rëndë, kurse dobësia e zemrës është në...

Transmetohet nga Abdullah ibn Amër ibn el-Asi (r.a.), se Pejgamberi (savs), ka thënë: “Njerëzit më të mirë janë ata me zemër të pastër dhe...

Shiitët në Siri gërmojnë varrin e Omar bin Abdulaziz, kush ishte Kalifi i famshëm...

Grupet terroriste pro-iraniane brenda regjimit të Bashar al-Asadit në provincën Idlib kanë zbuluar një varr që besohet se i përket Omar bin...

A do të na besonte neve Omeri r.a.?

Allahu i Plotfuqishëm nuk ka krijuar asgjë kot, asgjë nuk ka urdhëruar kot. Çdo gjë që ka krijuar, Ai e ka bërë me masë,...

Ua rekomandojmë

- Advertisement -