Një lajm i mirë nga Gjermania: Në Duisburg jepet leje për thirrjen e ezanit publikisht

Lexo gjithashtu:

Mesazhet e israsë dhe miraxhit

Falënderimi i takon Allahut të Plotfuqishëm, Zotit të të gjitha botëve, i Cili i shpërblen robërit e Tij...

Erdogan: Muslimanët janë viktimat më të shpeshta të gjuhës së urrejtjes

Presidenti i Turqisë, Recep Tayyip Erdogan, në një fjalim të Asamblesë së Përgjithshme Parlamentare të Organizatës së...

Dhuratat më të mëdha të Zotit për hazreti Merjemen

Mehas Alija Hazreti Merjemja ishte një vajzë që i ishte përkushtuar adhurimit të Zotit....

Ebu Hamid ibn Muhammed Gazaliu – Jeta, vepra dhe aspekte të idesë

Shkruan: Nexhat Ibrahimi I. Rrethanat shoqërore Shekulli V h./X karakterizohej me...

Për së pari herë, pas dymbëdhjetë vitesh, që kur është ndërtuar xhamia e madhe në qytetin gjerman Duisburg, jepet leja që të thirret ezani publikisht, me mikrofon, dhe atë njëherë në ditë.

Është interesant të përmendet se një ide dhe gjest i tillë ka ardhur si rezultat i propozimit të bashkësisë krishtere të Duisburgut, e cila ka kërkuar që të thirret ezani si shenjë e përkrahjes morale të muslimanëve në ditë të vështira.
Siç dihet, në këto ditë besimtarët në Gjermani nuk kanë të drejtë të dalin në xhami dhe të falin namazet e tyre si zakonisht, për shkak të masave për mbrojtje nga virusi korona.

Qyteti i Duisburgut, në bazë të kërkesës së bashkësive krishtere dhe muslimane, ka lejuar që të thirret ezani publikisht.

Ja, pra, kjo mund të shihet edhe si një nga pasoja pozitive të virusit korona! (Islampress)

فكرة رائعة:معلوم أن جميع اماكن العبادة مغلقة الآن في المانيا وهناك حظر تجول، ولكن تقوية ودعما للروح المعنوية للألمان مسلمين وغير مسلمين أثناء الحظر يُؤَذن للصلاة من المسجد الكبير في مكبرات الصوت وتقرع أجراس الكنيسة مرتان يوميا في مدينة دويسبورج بالمانياDie Stadt Duisburg mit der Kooperation der katholischen Kirche und der marxloher Ditib-Moschee rufen zweimal täglich den Gebetsruf zum seelischen und geistigen Beistand der Duisburger.

Gepostet von Shaker El-Rifai am Samstag, 21. März 2020
- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

Lërini fëmijët tuaj të kenë mendime dhe zemër të madhe, do të jetojnë të lumtur…

"Karakteri i burrit apo gruas më së miri reflektohet në çështjen se çfarë prindi janë ndaj fëmijës...

Emine Erdogan u bën thirrje të rinjve për solidarësi me të moshuarit

Emine Erdoan, bashkëshortja e Presidentit Rexhep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdoğan) u bëri thirrje të rinjve për të mbrojtur dhe ndihmuar të...

Le të ndalojmë përhapjen e panikut dhe dëshpërimit

Ndaloni të ndiqni qasjen zhgënjyese si këto: ‘Allahu është zemëruar me ne!’ ‘Xhamitë na kanë refuzuar!’

Dashuria e Allahut ndaj jush

Nëse Allahu është me ju, kush mund t’ju dëmtojë?!Por nëse është kundër jush, atëherë kush mund t’ju mbrojë?!Nëse ju e fitoni dashurinë e Allahut, çfarë...

Namazi dhe çlirimi nga ngarkesat e jetës

Hfz. Mehas Alija “Kërkoni ndihmë me durim dhe namaz, kjo është diçka e madhe përveçse për të devotshmit që janë...

Buzëqeshja lehtëson stresin

Një frazë e vjetër reciton, "Buzëqesh dhe e tërë bota buzëqesh me ty. Nëse kjo është apo jo e...

Ua rekomandojmë

- Advertisement -