Sabahu, burim i shëndetit dhe bereqetit

Lexo gjithashtu:

Një imam shqiptar, kapelan në policinë e Nju Jorkut

Imam Tahir Kukaj i qendrës Islamo-Kulturore në Staten Island të Nju Jorkut, ka...

Partia Ennehda fiton zgjedhjet në Tunizi

Partia islame Ennahda do të jetë partia me më shumë delegatë në përbërjen e re parlamentare në...

PKK vazhdon të jetë grupi i favorizuar terrorist i Evropës

Ndërsa BE vazhdon t’i kundërshtojë përpjekjet e kundërterrorit të Turqisë në veri të Sirisë, institucionet e bllokut...

El-Xhezira njofton se ka ndërruar jetë Abdullah Mursi, djali i presidentit Mursi

Në mbrëmjen e së djeshme, për shkak të problemeve në zemër, ka ndërruar jetë Abdullah Mursi, djali i...

Hulumtimet e reja kanë treguar se të zgjuarit në mëngjes zgjat jetën, rrit aktivitetin e qelizave dhe përmirëson perceptimin dhe aftësinë mentale të njeriut.

Shkencëtarët thonë se gjashtë orë gjumë gjatë natës, prej orës 22:00 deri në ora 04:00 është e barabartë me dymbëdhjetë orë gjumë gjatë ditës.

Falënderimet i takojnë Allahut, i Cili nëpërmjet profetit të tij na urdhëroi të zgjohemi herët në mëngjes për të falë namazin e sabahut. Allahu i Madhërishëm na tregon rëndësinë e natës dhe thotë se ajo është koha ideale për gjumë. Kjo është një mbulesë që e mbron njeriun nga problemet fizike dhe psikike.
Në Kuran thuhet: “Dhe është Ai që jua ka bërë natën mbulesë dhe gjumin pushim, kurse ditën jua ka bërë për të lëvizur. (Furkan, 47). Pra natën e ka bërë ndalim të lëvizjeve që trupi të pushojë. Kështu nata sjell qetësinë dhe pushimin dhe bëhet relaksuese për trupin dhe shpirtin. Ndërsa gjatë ditës njerëzit shpërndahen për të fituar dhe për të mbijetuar.

Në një hadith të tij Muhamedi a.s. thotë: “Allahu im, jepi bereqet Ummetit tim në orët e hershme të mëngjesit”.(Ahmedi). Me këtë profeti ynë na udhëzon në atë çfarë është e mirë për dynjanë dhe ahiretin. Ky është një hadith që secilin mund ta nxis për punë produktive. Koha e sabahut është burim i bereqetit që do të na ndihmojë neve për një jetë më produktive. (Islampress.info është produkt i një mendimi të tillë). Të zgjuarit në mëngjes është hap shumë i rëndësishëm për të fituar bereqetin dhe të ndjehemi mirë gjatë tërë ditës.

Mundoheni të zgjoheni për namazin e natës, por nëse nuk mundeni ta bëni këtë, atëherë ngrihuni për namazin e sabahut dhe rini zgjuar deri në lindjen e diellit. Kjo është koha e bereqetshme. Nëse keni mundësi të shkoni në punë, bëjeni sepse do të jeni më produktiv gjatë punës.

Burimi: kaheel7.com

Përshtati: Islampress

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

Lërini fëmijët tuaj të kenë mendime dhe zemër të madhe, do të jetojnë të lumtur…

"Karakteri i burrit apo gruas më së miri reflektohet në çështjen se çfarë prindi janë ndaj fëmijës...

Emine Erdogan u bën thirrje të rinjve për solidarësi me të moshuarit

Emine Erdoan, bashkëshortja e Presidentit Rexhep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdoğan) u bëri thirrje të rinjve për të mbrojtur dhe ndihmuar të...

Le të ndalojmë përhapjen e panikut dhe dëshpërimit

Ndaloni të ndiqni qasjen zhgënjyese si këto: ‘Allahu është zemëruar me ne!’ ‘Xhamitë na kanë refuzuar!’

Dashuria e Allahut ndaj jush

Nëse Allahu është me ju, kush mund t’ju dëmtojë?!Por nëse është kundër jush, atëherë kush mund t’ju mbrojë?!Nëse ju e fitoni dashurinë e Allahut, çfarë...

Namazi dhe çlirimi nga ngarkesat e jetës

Hfz. Mehas Alija “Kërkoni ndihmë me durim dhe namaz, kjo është diçka e madhe përveçse për të devotshmit që janë...

Buzëqeshja lehtëson stresin

Një frazë e vjetër reciton, "Buzëqesh dhe e tërë bota buzëqesh me ty. Nëse kjo është apo jo e...

Ua rekomandojmë

- Advertisement -