Të ushqyerit e çdo gjallese shpërblehet me Xhennet

Lexo gjithashtu:

Çfarë është inteligjenca dhe si matet?

Inteligjenca njerëzore është një aftësi komplekse mendore që ka të bëjë me mënyrën se si ne i kuptojmë, planifikojmë,...

Një analizë rreth muajve të mëdhenj Rexheb dhe Shaban

nga Elton Karaj, Universiteti Bedër Abstrakt Në këtë artikull ne do të...

OKB bën thirrje për respektimin e të drejtave të njeriut në Kashmir

Sekretari i Përgjithshëm i OKB-së, Antonio Guterres ka bërë thirrje për respektimin e të drejtave të njeriut...

Trump heq sanksionet kundër Turqisë

Shtetet e Bashkuara do t’i heqin sanksionet ndaj Turqisë, të ndërmarra pas ofensivës turke kundër luftëtarëve kurdë...

Ebu Hurejra radijAllahu anhu tregon se i Dërguari i Allahut salAllahu alejhi ue sel-lem ka rrëfyer: “Ndërsa po udhëtonte, një njeri ndjeu etje, kështu që zbriti në një pus dhe piu ujë prej tij. Kur doli, ai pa një qen që po gulçonte dhe po hante baltë nga etja. Tha me vete: ‘Ky qen po vuan nga ajo që vuajta edhe unë, kështu ai zbriti në pus, mbushi këpucën me ujë, e kapi me dhëmbë, pastaj u ngjit lart e i dha ujë qenit. Për këtë vepër të mirë Allahu u tregua mirënjohës ndaj tij, duke e falur.”

Njerëzit e pyetën: “O i Dërguari i Allahut! A kemi vërtet shpërblim për shërbimin ndaj kafshëve?”

Ai u përgjigj: “Po, për çdo shërbim ndaj çdo gjallese ka shpërblim.”

A thua edhe pas kësaj ndodhie dhe fjalëve të të Dërguarit të Allahut salAllahu alejhi ue sel-lem dikush mund ta gjykojë islamin për jo humanizëm?! Në rast se Allahu e shpërblen njeriun për një gjest të tillë human ndaj një gjallese, a thua si qëndron puna kur ai e ndihmon qenien në formën më të mirë?!

Ebu Hurejra radijAllahu anhu tregon se Pejgamberi salAllahu alejhi ue sel-lem ka rrëfyer:

“Allahu e fali një prostitutë e cila, kur kaloi pranë një qeni që po gulçonte afër një pusi dhe po ngordhte nga etja, ajo nxori çorapin e saj prej lëkure, e lidhi me shaminë e kokës dhe i nxori atij pak ujë. Për këtë veprim Allahu e fali atë.”

Islami i lë të hapura dyert e pendimit. Askujt, madje edhe mëkatarit më të madh nuk i është ndaluar kryerja e ndonjë bamirësie e që të mos e fitoj faljen e Allahut të Madhëruar. Sikur ky të ishte hadithi i vetëm në këtë drejtim, do të mjaftonte në manifestimin se edhe mëkatarët e mëdhenj falen.

Burimi: ”Në Xhennet me të Dërguarin e Allahut”
Përktheu: Lutfi Muaremi

[Isl@mpress]

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

Lërini fëmijët tuaj të kenë mendime dhe zemër të madhe, do të jetojnë të lumtur…

"Karakteri i burrit apo gruas më së miri reflektohet në çështjen se çfarë prindi janë ndaj fëmijës...

Emine Erdogan u bën thirrje të rinjve për solidarësi me të moshuarit

Emine Erdoan, bashkëshortja e Presidentit Rexhep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdoğan) u bëri thirrje të rinjve për të mbrojtur dhe ndihmuar të...

Le të ndalojmë përhapjen e panikut dhe dëshpërimit

Ndaloni të ndiqni qasjen zhgënjyese si këto: ‘Allahu është zemëruar me ne!’ ‘Xhamitë na kanë refuzuar!’

Dashuria e Allahut ndaj jush

Nëse Allahu është me ju, kush mund t’ju dëmtojë?!Por nëse është kundër jush, atëherë kush mund t’ju mbrojë?!Nëse ju e fitoni dashurinë e Allahut, çfarë...

Namazi dhe çlirimi nga ngarkesat e jetës

Hfz. Mehas Alija “Kërkoni ndihmë me durim dhe namaz, kjo është diçka e madhe përveçse për të devotshmit që janë...

Buzëqeshja lehtëson stresin

Një frazë e vjetër reciton, "Buzëqesh dhe e tërë bota buzëqesh me ty. Nëse kjo është apo jo e...

Ua rekomandojmë

- Advertisement -