Mesazh hyjnor për njerëzit në të gjitha kontinentet

Lexo gjithashtu:

Talebanët heqin burkën? Një ndër krerët e talebanëve: Mund të mos jetë e detyruesh

Bota islamike mund të përballet shumë shpejt me një kthesë historike, nëse do ti besojmë fjalëve të...

NYT: 150 anëtarë të familjes mbretërore janë infektuar me Corona

Dhjetra anëtarë të familjes mbretërore saudite, deri në 150, janë infektuar me virusin koronar, pretendojnë disa media...

Ish-presidenti indonezian, Habibie, ndërron jetë në moshën 83-vjeçare

Ish-presidenti indonezian, Bacharuddin Jusuf Habibie, ka ndërruar jetë në një spital në kryeqytetin Xhakarta në moshën 83-vjeçare.

Sa është vlera e kësaj bote!?

Transmetohet se Muhamed ibn Semmak ishte në shoqërinë e halifit abasit Harun Reshidi, i ‎cili i kërkoi...

Dr. Muhamed Ratib en-Nabulsi

Betohem në Zotin, se ka një kohë të gjatë që nuk kam parë porosi hyjnore për mbarë njerëzimin, sikur që është ky virus (Corona), i cili është i padukshëm për syrin e njeriut.

Ai është një krijesë shumë e dobët, mbase një nga krijesat më të dobëta dhe më të imëta të Allahut, por që ka bërë gjëra kaq të mëdha, saqë për shkak të tij:

– U anuluan udhëtimet

– U anuluan fluturimet

– U mbyllen aeroportet

– U mbyllen kufijtë

– U mbyllen universitetet dhe shkollat

– U mbyllen xhamitë

– U anulua namazi në Qabe në Mekë

– U anulua umreja

– U ndalua lëvizja e njerëzve

– U mbyllen fabrikat

– U ndërpre puna e ndërmarrjeve të mëdha

– U anuluan shumë aktivitete

– U anuluan festat

– U anuluan argëtimet e mbrëmjes

– U shkaktuan humbje në mbarë botën

– Humbjet në tregun e aksioneve janë në qindra miliarda

– Është çrregulluar jeta në të gjitha kontinentet,

– Skenat dhe imazhet e qyteteve janë të frikshme: Nju-Jorku, Uashingtoni, Parisi, Londra, Roma, Madridi, Wuhani. Betohem në Allahun, njeriu nuk mund të besojë kur sheh qytete boshe, qytete fantazmë.

Superfuqitë e botës, me gjithë aviacionin e tyre, armët bërthamore, anijet luftarake, nëndetëset dhe satelitët, dhe me të gjithë shkencën, zhvillimin dhe teknologjinë që ata posedojnë, janë në mëshirën e këtij virusi të dobët, i cili nuk mund të shihet me sy të thjesht.

Virusi Corona zbuloi dhe tregoi madhësinë e vërtetë të tiranëve dhe zullumqarëve të botës, dhe i barazoi të gjithë njerëzit nga rojet dhe portierët deri te princat dhe mbretërit.

Mendoj se asnjë epidemi, përbindësh apo tragjedi nuk i ka goditur të gjitha kontinentet dhe shumicën e vendeve në të gjitha kontinentet, sikurse kjo pandemi.

Kjo është vepër e Allahut, Atij i Cili ka shpallë: “Ky është Allahu, Zoti juaj. S’ka zot tjetër përveç Tij, Krijuesi i çdo gjëje, andaj adhuroni Atë! Ai është mbikëqyrës i çdo gjëje!” (el-En’am, 102.)

Ti, o njeri, je në pushtetin e Allahut. Andaj detyra jote është që ta përmendësh Allahun, ta njohësh rrugën e Tij, të vazhdosh në rrugën e së Vërtetës, duke ndjekur udhëzimin e Tij, të cilin e ka shpallur, dhe t’i afrohesh Atij me bindje dhe vepra të mira.

Përkthim: Miftar Ajdini

(Islampress)

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

Reagim i KMSHZ-së në lidhje me sulmet në Francë

Komuniteti Musliman Shqiptar në Zvicër është duke i ndjekur me vëmendje ngjarjet e fundit në Evropë dhe...

Me të vërtetë, Pejgamberin a.s. e keni shembull të mrekullueshëm…

Falënderimi i qoftë Allahut, Zotit të Lartëmadhërishëm dhe Krijuesit të të gjitha gjërave, të gjalla dhe jo të gjalla. Sundimtarit të Mëshirshëm të Ditës...

Ta paraqesim Pejgamberin a.s. në mënyrën më të mirë

Karikaturistët e bënë  atë që neve muslimanët nuk mundëm, e vendosën emrin e Muhamedit a.s. në skenën botërore.  Tani sfida kalon tek ne, që...

Dashuria e Pejgamberit s.a.v.s për njerëzimin

“Nuk jam dërguar të mallkoj, por jam dërguar si mëshirë për të gjitha botët.” Kurani na njeh me personalitetin e Pejgamberit...

Përse e ngremë zërin kur zemërohemi?

Profesori vërejti se një grup studentësh bërtisnin ndaj njëri tjetrit gjatë një debati mes tyre. U afrua dhe i pyeti: "Përse njerëzit ngrenë zërin...

Lexoni se çka i ka shkruar Allahut Merjemja e vogël!

(Mundohuni të mos qani në dëshirën e kësaj vajze) U zgjova herët, si zakonisht… edhe pse sot e kam ditë...

Ua rekomandojmë

- Advertisement -