Pse njerëzit dështojnë në qëllimet e tyre?

Lexo gjithashtu:

Kjo është gruaja e parë myslimane që bëhet police me mbulesë ne Amerikë!

Një grua amerikanë bëhet oficerja e parë muslimane. Ajo ka filluar punë si police në qytetin Dirbort...

Sky News publikon një video shokuese me të burgosur ujgurë muslimanë në Kinë

Media britanike «Sky News» ka publikuar një video material në të cilin shihet se si policia kineze bënë...

Tregim i vërtetë për një bamirës, i cili i financoi tre jetimë

Ai është një njeri, të cilin deri vonë nuk e njihja, që nga një shtet perëndimor, për çdo muaj...

Imami me dy xhematlinj

Meqë në këtë periudhë falemi nëpër shtëpitë tona dhe shpeshherë ngjet të jemi vetëm 3 namazlinj meshkuj,...

Nuk kanë guxim që ëndrrat t’i bëjnë realitet

Derisa janë në botën e ideve gjithçka u duket e lehtë, mirëpo kur dalin në botën reale gjërat vështirësohen. Shumë njerëz nuk kanë guxim të bëjnë hapin vendimtarë, ndërsa ai është veprimi. Guximi nuk është ndonjë cilësi magjike e njerëzve të veçantë, ai është vetëm një vendim i qartë që të bëni atë që duhet dhe që doni, sado që të jetë e vështirë.

Nuk janë këmbëngulës aq sa duhet

Çdo ditë shohim se si njerëzit me lehtësi heqin dorë nga planet dhe qëllimet e tyre. Vetëm një pengesë e vogël dhe menjëherë ndryshojnë jetën dhe qëllimet. Megjithatë, ekzistojnë njerëz që asgjë nuk mund t’i ndal në qëllimet e tyre. Këmbëngulja është vetëm një dëshirë dhe vetëdije e madhe për rëndësinë e qëllimit që është para jush.

Merren me gjërat të parëndësishme.

Shumë njerëz për shkak të vështirësive të mëdha në gjërat e rëndësishme zhyten mes atyre të parëndësishme. Ky është definicioni më i mirë i jetës së dështuar. Andaj, çdo ditë gjithçka që bëni vendoseni në shkallën e rëndësisë dhe largoni çdo gjë që ju pengon në këtë.

Nuk kanë vetëbesim

Ka shumë mendime për vetëbesimin, ndërsa kuptimi i tij është shumë i thjeshtë dhe i qartë. Besoj se mund ta bëj atë që dua dhe do ta bëj, vërtetë do ta bëj, kjo më jep forcë që ta bëj. Asgjë më shumë se kaq, dhe asgjë më pak se kaq.

Nuk kanë qëllime të larta

Qëllimi është ai që ju çon të lëvizni, mirëpo qëllimi në anën tjetër mund t’ju ndal, varet nga ju çfarë qëllime do të keni në jetë dhe sa do jepni nga vetja t’i arrini ato qëllime. Gjithçka që duhet është të vendosni qëllime sfiduese dhe që do t’ju emocionojnë. Çfarë qëllime do të keni ashtu do të mundoheni edhe të jetoni.

Përktheu: Arsim Dauti

(Islampress)

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

Dijetarë muslimanë dënojnë shkatërrimin e varrit të Umer bin Abdulazizit

Grupet terroriste pro-iraniane-shiite në radhët e regjimit të Bashar al-Asadit në provincën Idlib kanë gërmuar një varr...

Kam frikë se në momentin e vdekjes, do ta harroj shehadetin!

Një hoxhë i mësonte studentët e tij mbi bazat e besimit islam, ku posaçërisht i kushtonte kujdes shpjegimit dhe komentimit të kuptimit të shehadetit...

Mos i paragjyko njerëzit – Një mësim nga Sulltan Murati i IV-të

Sulltan Murati i IV (1623-1640) shpesh dilte i veshur si njeri i thjeshtë dhe mbikëqyrte vendin dhe popullin e tij.

Pas 3 muajsh pezullim falet namazi i xhumasë në xhaminë e Tokios

Me heqjen e kushteve të gjendjes së jashtëzakonshme në Japoni për shkak të koronavirusit të ri (COVID-19) në xhaminë e Tokios është...

Medine, pas 2 muaj e gjysmë pezullim falet namazi i xhumasë

Pas dy muaj e gjysmë është falur namazi i parë i xhumasë në Mesxhid-i Nebevi (xhamia e profetit në Medine) të Arabisë...

Si e shohim Islamin dhe muslimanët pas koronës?

Dr. Mehmet Gormez Autori është drejtor i Institutit për Mendimin Islam në Ankara, ish-president i Dijanetit të Republikës...

Ua rekomandojmë

- Advertisement -