Vepra për xhenet

Lexo gjithashtu:

Sharja e Zotit (qëndrimi dhe shoqërimi me ta…?)

Për shembull, nëse dikush e shanë Zotin pranë nesh, ne nuk do të reagojmë njësoj sikurse kur na...

Vështirësia nëpër të cilën kalon është sprovë apo dënim?

Vështirësia nëpër të cilën kalon është sprovë apo dënim? Një pyetje të cilën shumica e bëjnë kur...

Shtypi amerikane jep shembull profetin Muhammed për luftimin me koronavirusin

Në revistën javore të lajmeve amerikane “Newsweek” është postuar një shkrim i cili përmban edhe hadithe të...

Një ibadet i harruar

Një nga çështjet shumë të rëndësishme për shoqërinë është t’i ndihmojmë të tjerët. Vepra më e bukur që...

I Dërguari i Allahut s.a.v.s ka thënë: “Pasuesit e mi do të hyjnë në xhenet me mëshirën e Zotit, pastaj me pastërtinë e zemrave  të tyre dhe ndjenjën e mëshirës për të gjithë muslimanët, e nuk do të hyjnë në xhenet vetëm për shkak të namazit dhe agjërimit të shumtë.”

Është thënë se në Ditën e Kiametit melekët  do të thonë: Tani le të ngrihet ai të cilit  Allahu i premtoi se do ta shpërblej Vet  Zoti! Dhe atëherë do të ngrihet vetëm ai  që  ofroi ndihmë vëllaut të vet kur kishte nevojë,  ai që e fali vëllaun e vet për padrejtësinë që ia kishte bërë dhe  ai që vëllaut të vet  i dha nga mirësitë që Allahu i kishte dhënë atij.

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

“Dëshiro për të tjerët, atë që dëshiron për veten tënde, do të jesh musliman”

Kjo është një formulë e thjeshtë dhe praktike dhe peshojë e Islamit tonë. Nëse dëshironi të keni...

Turqia shënon 567-vjetorin e çlirimit të Stambollit

Turqia sot kremton 567-vjetorin e çlirimit të Stambollit nga Sulltan Mehmed Fatihu në vitin 1453, raporton Anadolu Agency (AA).

Turqi, falet namazi i parë i xhumasë pas pandemisë

Turqia sot rifilloi pjesërisht namazin me xhemat në xhami, përfshirë atë të xhumasë, pasi vendi i lehtësoi masat kundër pandemisë së koronavirusit...

Dobësia e trupit është në sëmundjen e rëndë, kurse dobësia e zemrës është në...

Transmetohet nga Abdullah ibn Amër ibn el-Asi (r.a.), se Pejgamberi (savs), ka thënë: “Njerëzit më të mirë janë ata me zemër të pastër dhe...

Shiitët në Siri gërmojnë varrin e Omar bin Abdulaziz, kush ishte Kalifi i famshëm...

Grupet terroriste pro-iraniane brenda regjimit të Bashar al-Asadit në provincën Idlib kanë zbuluar një varr që besohet se i përket Omar bin...

A do të na besonte neve Omeri r.a.?

Allahu i Plotfuqishëm nuk ka krijuar asgjë kot, asgjë nuk ka urdhëruar kot. Çdo gjë që ka krijuar, Ai e ka bërë me masë,...

Ua rekomandojmë

- Advertisement -