Zoti im më ka porositur nëntë gjëra e unë ju porosis edhe juve

Lexo gjithashtu:

“Pushteti është përgjegjësi, nuk është privilegj”

Falënderimi qoftë për Allahun e Madhërishëm, prej të cilit kërkojmë ndihmë, falje dhe udhëzim. Ndërsa bekimet e Allahut qofshin...

Tasi i pangopur i dëshirave njerëzore

Një mbret doli për shëtitjen e mëngjesit dhe rrugës takoi një lypës. “Çfarë dëshiron?”,...

Viti i ri shkollor

Falënderimi i takon Allahut. Atë e falënderojmë dhe prej Tij falje dhe ndihmë kërkojmë. Kërkojmë mbrojtje nga...

Çfarë është inteligjenca dhe si matet?

Inteligjenca njerëzore është një aftësi komplekse mendore që ka të bëjë me mënyrën se si ne i kuptojmë, planifikojmë,...

Pejgamberi lavdia dhe paqja e Allahut qofshin mbi të ka thënë:

Zoti im më ka porositur nëntë gjëra e unë ju porosis edhe juve:

– Më ka porositur të jem i sinqertë në punët e fshehta dhe ato të dukshme,
– të jem i drejt kur të jem i disponuar dhe kur të jem i hidhëruar,
– të jem i matur (mos të harxhoj pa nevojë) kur të jem i pasur dhe kur të jem i varfër.
– T’ia fali hakun atij që më ka dëmtuar,
– t’i jap atij që më ka refuzuar,
– ta vizitoj atë që më ka bojkotuar,
– heshtja ime të jetë mendim, studim,
– fjala ime të jetë dhikër,
-shikimi im të jetë mësim

I Dërguari i Allahut, lavdia dhe paqja e Allahut qofshin mbi të, ka thënë: “Vërtetë njeriu më i afërt me mua në Ditën e gjykimit është personi që më së shumti më ka dërguar salavat”, ndaj le t’i shpeshtojmë salavatet në netët e zgjedhura në këto ditë ndërsa kemi më tepër kohë për reflektim.

(Lutfi Muharemi)

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

“Dëshiro për të tjerët, atë që dëshiron për veten tënde, do të jesh musliman”

Kjo është një formulë e thjeshtë dhe praktike dhe peshojë e Islamit tonë. Nëse dëshironi të keni...

Turqia shënon 567-vjetorin e çlirimit të Stambollit

Turqia sot kremton 567-vjetorin e çlirimit të Stambollit nga Sulltan Mehmed Fatihu në vitin 1453, raporton Anadolu Agency (AA).

Turqi, falet namazi i parë i xhumasë pas pandemisë

Turqia sot rifilloi pjesërisht namazin me xhemat në xhami, përfshirë atë të xhumasë, pasi vendi i lehtësoi masat kundër pandemisë së koronavirusit...

Dobësia e trupit është në sëmundjen e rëndë, kurse dobësia e zemrës është në...

Transmetohet nga Abdullah ibn Amër ibn el-Asi (r.a.), se Pejgamberi (savs), ka thënë: “Njerëzit më të mirë janë ata me zemër të pastër dhe...

Shiitët në Siri gërmojnë varrin e Omar bin Abdulaziz, kush ishte Kalifi i famshëm...

Grupet terroriste pro-iraniane brenda regjimit të Bashar al-Asadit në provincën Idlib kanë zbuluar një varr që besohet se i përket Omar bin...

A do të na besonte neve Omeri r.a.?

Allahu i Plotfuqishëm nuk ka krijuar asgjë kot, asgjë nuk ka urdhëruar kot. Çdo gjë që ka krijuar, Ai e ka bërë me masë,...

Ua rekomandojmë

- Advertisement -