Mirënjohja për mirësitë e shumta

Lexo gjithashtu:

Apeli i hoxhës: Mos merrni pjesë në masa të mëdha nëpër varrime

Hoxha i Isnqit, imami Naser Tolaj, ka bërë një apel tek i gjithë xhemati i tij por...

Bereqeti i Zotit është në punimin e Tokës

Jemi dëshmitarë se sot është lënë pas dore bujqësia, ndërsa kolosët tanë të dijes na tregojnë për...

Muhamedi a.s, shpëtimtari i botërave…

Falenderimi dhe lavdërimi i takonë vetëm Allahut xh.sh. Përshëndetjet tona qofshin për njeriun më të zgjedhur të...

Këshilltari për media i Yusuf Islam pranon islamin në Xhaminë e Kembrixhit

Pedro Carvalho, një nga këshilltarët për media të artistit me famë borëtore Yusuf Islam, pranoi Islamin duke...

Transmeton Aisheja r.a. se i Dërguari i Allahut s.a.v.s. falej natën derisa këmbët i ënjtshin. Ajo e pyeste: “O i Dërguari i Allahut, përse lodhesh aq shumë? Allahu të ka ruajtur nga gabimet? Ndërsa i Dërguari i Allahut s.a.v.s. i tha: “A të mos jem rob falënderues?!”

Gjithashtu Aisheja r.a. transmeton se kur i Dërguari i Allahut s.a.v.s shihet diçka që i pëlqente thoshte: “Falënderimet i takojnë Allahut me mirësitë e të Cilit plotësohet çdo gjë e mirë.” Kur shihte diçka që nuk i pëlqente thoshte: “Falënderimet i takojnë Allahut xh.sh. për çdo gjendje.”

Tregohet se një sulltan e pyeti vezirin e tij pse nuk ndjehet i lumtur edhe pse ka gjithçka që dëshiron, ndërsa shërbëtori i tij gjithmonë është i buzëqeshur edhe pse jeton shumë modest. Veziri e këshillon që atë natë shërbëtorit të tij t’i dërgoj 99 dukat por  t’i shkruaj se i dhuron 100 dukat. Të nesërmen shërbëtori erdhi në punë i mrrolur dhe i pikëlluar. Gjatë natë kishte gjetur qesen me 99 dukatë, por deri në mëngjes me familjen kishte kërkuar dukatin që mungonte. Veziri i tha sulltanit; “Arsyeja se pse njerëzit janë të pa lumtur është për shkak se ata nuk shohim mirësitë e shumta që Zoti u ka dhënë, por gjithmonë kërkojnë ato gjëra që nuk u ka dhënë.

(Islampress)

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

“Dëshiro për të tjerët, atë që dëshiron për veten tënde, do të jesh musliman”

Kjo është një formulë e thjeshtë dhe praktike dhe peshojë e Islamit tonë. Nëse dëshironi të keni...

Turqia shënon 567-vjetorin e çlirimit të Stambollit

Turqia sot kremton 567-vjetorin e çlirimit të Stambollit nga Sulltan Mehmed Fatihu në vitin 1453, raporton Anadolu Agency (AA).

Turqi, falet namazi i parë i xhumasë pas pandemisë

Turqia sot rifilloi pjesërisht namazin me xhemat në xhami, përfshirë atë të xhumasë, pasi vendi i lehtësoi masat kundër pandemisë së koronavirusit...

Dobësia e trupit është në sëmundjen e rëndë, kurse dobësia e zemrës është në...

Transmetohet nga Abdullah ibn Amër ibn el-Asi (r.a.), se Pejgamberi (savs), ka thënë: “Njerëzit më të mirë janë ata me zemër të pastër dhe...

Shiitët në Siri gërmojnë varrin e Omar bin Abdulaziz, kush ishte Kalifi i famshëm...

Grupet terroriste pro-iraniane brenda regjimit të Bashar al-Asadit në provincën Idlib kanë zbuluar një varr që besohet se i përket Omar bin...

A do të na besonte neve Omeri r.a.?

Allahu i Plotfuqishëm nuk ka krijuar asgjë kot, asgjë nuk ka urdhëruar kot. Çdo gjë që ka krijuar, Ai e ka bërë me masë,...

Ua rekomandojmë

- Advertisement -