Nata e Kadrit

Lexo gjithashtu:

Njerëzimi kupton veç nga dashuria

Mehas Alija Një njeri u jep pak para disa personave dhe u thotë që...

Pasojat fatale të padrejtësisë

Ismail Nevahide O robërit e Allahut, o kujdestarë të shtëpisë së Allahut, Allahu i Plotfuqishëm...

Në Kanada ezani u thirr për herë të parë me altoparlant

Për herë të parë në Kanada, gjatë muajit të Ramazanit, është lejuar që në xhamitë dhe faltore (mesxhit)...

Emine Erdogan u bën thirrje të rinjve për solidarësi me të moshuarit

Emine Erdoan, bashkëshortja e Presidentit Rexhep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdoğan) u bëri thirrje të rinjve për...

Nata e Kadrit është dhurata më e madhe që Allahu i ka dhënë muslimanëve.

” Lejletul Kadr – nata e Kadrit -, dmth ‘ nata e vlerësuar ose e vlerave’, nga verat e mëdha që përmban kjo natë për muslimanët.

Allahu për të vërtetuar vlerën e kësaj nate, ka zbritur një sure në Kur’an me këtë emër, ku ka sqaruar në të, vlerën dhe domethënien e kësaj nate.

Nata e Kadrit vlerën e saj e mori, pasi që në këtë natë Kur’ani kishte zbritur në qiellin e kësaj bote, ku më pas për të zbritur në tokë te Muhamedi a.s. për 23 vite.

Pra,, është Kur’ani që i dha vlerë kësaj nate, andaj edhe çdo njeriut që merret me Kur’anin, ai do ti jap vlerë.

Nata e Kadrit vlerën e adhurimit dhe punëve të mira e ka më tepër se 1000 muaj ( mbi 83 vite ) adhurim në kohë tjera. Domethënë, sa një jetë e një njeriu që mund të jeton.

Në këtë natë Allahu i lartëmadhëruar, i hap dyert e mëshirës, rizkut, pendimit, pranimit të lutjeve, vlerësimit të madh të adhurimeve tona dhe të gjitha të mirat që i kërkojnë muslimanët nga Zoti i tyre.

Koha e saj e saktë nuk dihet, por Muhamedi a.s. na ka treguar se ajo është ne 10 netët e fundit të Ramazanit, kurse argumentet indirekte nga Muhamedi a.s. sinjalizojnë 10 netët tek të Ramazanit, e sidomos natën e 27 të tij.

Veçoria e kësaj nate është se Allahu i lartmadhëruar i angazhon Engjujt e Tij që të vizitojnë çdo shtëpi të muslimanit, të cilëve u prin kryemeleku Xhibrili..

Pra, në natën e Kadrit vizitorë i çdo shtëpisë së muslimanit është Meleku kryesor XHIBRILI.

Nëse Xhibrili të takon në adhurim dhe punë të mira, Ai do të jetë dëshmitar për ty para Allahut në ditën e kijametit,, dhe kjo është dëshmia dhe ndihma më e madhe që i mundësohet muslimanit në ditën e kijametit.

E nëse të takon në këtë natë në mëkate, në raporte të këqija familjare dhe veprime të tjera që nuk i don Zoti, atëherë do të dëshmon të kundërtën për ty.

PRITENI mirë mysafirin special të kësaj nate Xhibrilin duke:

Folë fjalë të mira, duke lexuar Kuran, duke rrespektuar prindërit, duke përmendur Zotin, duke bërë lutje për të mirat e kësaj bote dhe botës tjetër, duke falur namaz nate, duke dhënë sadaka etj etj.

Shfrytëzojeni këtë dhuratë të Zotit, e cila vie vetëm një herë në vit.

Allahu na faltë të githëve, dha na dhashtë të mirat e kësaj bote dhe të botës tjetër  Amiin.

Mr.  Ragmi Destani

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

“Dëshiro për të tjerët, atë që dëshiron për veten tënde, do të jesh musliman”

Kjo është një formulë e thjeshtë dhe praktike dhe peshojë e Islamit tonë. Nëse dëshironi të keni...

Turqia shënon 567-vjetorin e çlirimit të Stambollit

Turqia sot kremton 567-vjetorin e çlirimit të Stambollit nga Sulltan Mehmed Fatihu në vitin 1453, raporton Anadolu Agency (AA).

Turqi, falet namazi i parë i xhumasë pas pandemisë

Turqia sot rifilloi pjesërisht namazin me xhemat në xhami, përfshirë atë të xhumasë, pasi vendi i lehtësoi masat kundër pandemisë së koronavirusit...

Dobësia e trupit është në sëmundjen e rëndë, kurse dobësia e zemrës është në...

Transmetohet nga Abdullah ibn Amër ibn el-Asi (r.a.), se Pejgamberi (savs), ka thënë: “Njerëzit më të mirë janë ata me zemër të pastër dhe...

Shiitët në Siri gërmojnë varrin e Omar bin Abdulaziz, kush ishte Kalifi i famshëm...

Grupet terroriste pro-iraniane brenda regjimit të Bashar al-Asadit në provincën Idlib kanë zbuluar një varr që besohet se i përket Omar bin...

A do të na besonte neve Omeri r.a.?

Allahu i Plotfuqishëm nuk ka krijuar asgjë kot, asgjë nuk ka urdhëruar kot. Çdo gjë që ka krijuar, Ai e ka bërë me masë,...

Ua rekomandojmë

- Advertisement -