Të ndryshosh brenda dhe jashtë

Lexo gjithashtu:

Akar: Operacioni “Mburoja e Pranverës” që filloi në Idlib, vazhdon me sukses

Ministri turk i Mbrojtjes, Hulusi Akar ka deklaruar se operacioni "Mburoja e Pranverës" që filloi më 27...

Do të japim llogari për kohën e lirë

Në ditët e izolimit rëndësi të madhe, kujdes dhe mëshirë meritojnë fëmijët tanë që u gjendën në këtë...

Oj grua, dua t’i thërras prindërit e mi për drekë !

Burri i tha gruas së tij: “Po më mungojnë prindërit e mi, vëllezërit e mi dhe fëmijët e...

Shkaku për t’u përgëzuar me Xhenet

Në suren Shuara thuhet: “Në Ditën, kur askujt nuk do t’i bëjë dobi as pasuria, as fëmijët, përveç...

Duke parë gjyshin duke lexuar Kuran çdo ditë, nipi e pyeti: ‘Gjysh, kam provuar të lexoj Kuranin sikurse ti, por nuk mund ta kuptojë atë, edhe atë çfarë e kuptoj e harroj sapo ta mbylli librin. Çfarë të mira ka nga leximi i Kur’anit ?

Gjyshi e shikoi dhe i tha: “Merre këtë shportë të qymyrit, mbushe në lumë me ujë dhe ma sill prapë! Djaloshi veproi si i tha ai, por i tërë uji i rrodhi nga shporta para se të vinte në shtëpi. Kjo i ndodhi disa herë. Në fund nipi hoqi dorë dhe  i tha: ⠀”Gjysh, kjo është e kotë, nuk mund ta bëj!”

Gjyshi e shikoi nipin dhe i tha: “Ti mendon se është e kotë? Shikoje shportën!”

Djaloshi shikoi shportën dhe kuptoi se është ndryshe:  “Nga një shportë e ndyrë për qymyr Ishte transformuar nga një shportë e vjetër e ndyrë në një shportë të pastër, brenda dhe jashtë.

‘Bir, kjo ndodh kur e lexon Kuranin. Mund të mos kuptosh dhe të mos mbash mend asgjë, por kur e lexon atë, do të ndryshosh brenda dhe jashtë.

Hasan ibn Ali, r.a. ka thënë: Ata që ishin para jush e përjetuan Kuranin si liëbrë të shpallur nga Zoti i tyre, andaj e lexonin natën dhe meditoni rreth ajeteve të tij, ndërsa ditën i praktikonin të njëjtat.

(Islampress)

Artikulli paraprakShtatë portat e zemrës
Artikulli tjetërTre mësime nga xhuzi 18
- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

“Dëshiro për të tjerët, atë që dëshiron për veten tënde, do të jesh musliman”

Kjo është një formulë e thjeshtë dhe praktike dhe peshojë e Islamit tonë. Nëse dëshironi të keni...

Turqia shënon 567-vjetorin e çlirimit të Stambollit

Turqia sot kremton 567-vjetorin e çlirimit të Stambollit nga Sulltan Mehmed Fatihu në vitin 1453, raporton Anadolu Agency (AA).

Turqi, falet namazi i parë i xhumasë pas pandemisë

Turqia sot rifilloi pjesërisht namazin me xhemat në xhami, përfshirë atë të xhumasë, pasi vendi i lehtësoi masat kundër pandemisë së koronavirusit...

Dobësia e trupit është në sëmundjen e rëndë, kurse dobësia e zemrës është në...

Transmetohet nga Abdullah ibn Amër ibn el-Asi (r.a.), se Pejgamberi (savs), ka thënë: “Njerëzit më të mirë janë ata me zemër të pastër dhe...

Shiitët në Siri gërmojnë varrin e Omar bin Abdulaziz, kush ishte Kalifi i famshëm...

Grupet terroriste pro-iraniane brenda regjimit të Bashar al-Asadit në provincën Idlib kanë zbuluar një varr që besohet se i përket Omar bin...

A do të na besonte neve Omeri r.a.?

Allahu i Plotfuqishëm nuk ka krijuar asgjë kot, asgjë nuk ka urdhëruar kot. Çdo gjë që ka krijuar, Ai e ka bërë me masë,...

Ua rekomandojmë

- Advertisement -