Tre mësime nga xhuzi 25

Lexo gjithashtu:

Abram Jehudi – Studiues hebre në pallatin osman

  Resul Mehmedović   Abram Jehudi ka qenë studiues hebre nga Spanja...

Shejtanët i thanë iblisit: „o udhëheqësi ynë, pse gëzohesh më shumë kur vdes një dijetar sesa një i devotshëm?!“

Dijetari islam (ai që i kupton dhe zbaton rregullat fetare) është më i mirë dhe më i...

Si duhet parë Shtetin Osman? – Nga Kudret Bülbül

Prof. dr. Kudret BÜLBÜL* Ekzistojnë çështje të tilla që për t’i zgjidhur nuk mjafton...

Agjërimi dhe ana shpirtërore psikologjike e njeriut

Mr.sc.Ilir Rahimi Agjërimi i muajit të Ramazanit para se gjithash është një adhurim i përsosur...
  • Pa marrë parasysh se   shumë ajete që flasin për mosmirënjohjen kanë të bëjnë me pabesimtarët, besimtari në asnjë mënyrë nuk duhet ta posedoj këtë cilësi që është karakteristikë e pabesimtarëve: “Ne kur e begatojmë njeriun, ai nuk falënderon dhe largohet, e kur e godet e keqja, ai përulet dhe lutet shumë.” (Fussilet 51)
  • Allahu na jep aq sa kemi nevojë. Shpesh në situata të ndryshme këtë,  vështirë e kuptojmë, mirëpo ky është parim i Tij: “Sikur All-llahu t’ua shumonte begatinë robërve të vet, ata do t’i kalonin kufijtë, por Ai i furnizon me masë që dëshiron, sepse Ai është i njohur hollësisht dhe i dijshëm për robërit e vet.” (Shura 27). E si mund ta dimë ne më mirë se Ai që na ka krijuar se për çka kemi nevojë?
  • Një nga të vërtetat  kuranore është se besimi i njeriut mund të dobësohet për shkak të varfërisë por edhe pasurisë. I Dërguari i Allahut është lutur kundër varfërisë dhe mosbesimit, ndërsa për pasurinë Allahu thotë: “E sikur të mos ishte që njerëzit (do të lakmonin) të jenë të një feje (jobesimtarë), Ne atyre që nuk e besojnë Zotin do t’ua bënim pullazet e shtëpive të tyre nga argjendi si dhe shkallët nga argjendi, mbi të cilat ata do të ngriheshin.”(Zuhruf, 33)

Preporod.com

Përktheu: A. D. Islampress

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

“Dëshiro për të tjerët, atë që dëshiron për veten tënde, do të jesh musliman”

Kjo është një formulë e thjeshtë dhe praktike dhe peshojë e Islamit tonë. Nëse dëshironi të keni...

Turqia shënon 567-vjetorin e çlirimit të Stambollit

Turqia sot kremton 567-vjetorin e çlirimit të Stambollit nga Sulltan Mehmed Fatihu në vitin 1453, raporton Anadolu Agency (AA).

Turqi, falet namazi i parë i xhumasë pas pandemisë

Turqia sot rifilloi pjesërisht namazin me xhemat në xhami, përfshirë atë të xhumasë, pasi vendi i lehtësoi masat kundër pandemisë së koronavirusit...

Dobësia e trupit është në sëmundjen e rëndë, kurse dobësia e zemrës është në...

Transmetohet nga Abdullah ibn Amër ibn el-Asi (r.a.), se Pejgamberi (savs), ka thënë: “Njerëzit më të mirë janë ata me zemër të pastër dhe...

Shiitët në Siri gërmojnë varrin e Omar bin Abdulaziz, kush ishte Kalifi i famshëm...

Grupet terroriste pro-iraniane brenda regjimit të Bashar al-Asadit në provincën Idlib kanë zbuluar një varr që besohet se i përket Omar bin...

A do të na besonte neve Omeri r.a.?

Allahu i Plotfuqishëm nuk ka krijuar asgjë kot, asgjë nuk ka urdhëruar kot. Çdo gjë që ka krijuar, Ai e ka bërë me masë,...

Ua rekomandojmë

- Advertisement -