Tre mësime nga xhuzi 29

Lexo gjithashtu:

Arabia Saudite pezullon umren për shkak të koronavirusit

Arabia Saudite ka pezulluar përkohësisht hyrjen në këtë vend për muslimanët që kërkojnë të kryejnë umren për...

Përkëdhelja hyjnore në obligueshmërinë e agjërimit

Hfz. Mehas Alija Fillimisht t’i lexojme ajetet e agjërimit në suren El-Bekare, 183-187):

Kontrollimi i zemërimit në komunikim

Procesi themelor i komunikimit dhe shkëmbimi i mendimeve me dikë në marrëdhëniet ndërnjerëzore sqarohet kështu, kemi palën...

Perurohet xhamia e re ne Çeçeni

Eshte peruruar ne Çeçeni xhamia e re e cila sipas liderit te Çeçeneve Ramazan Kadirov eshte xhamia me e...
  • Në jetë do të takojmë besimtarë që duan ti ngjajnë Pejgamberit a.s. në shumë gjëra edhe në pamjen fizike, por qëllimi është që të arrijmë cilësinë për të cilën Muhamedi a.s. vet  thotë se u dërgua, e ajo është morali i bukur. Në suren El-Kalem Allahu thotë se Pejgamberi është: ” në një shkallë të lartë të moralit!”. Ekzistojnë individ të cilët i përmbahen sheriatit (dispozitave), por nuk i përmbahet sheriatit të brendshëm të tij e ai është morali i bukur.
  • Aq shumë njerëzit i kushtojnë vëmendje, ligjërojnë dhe sqarojnë botën e xhinëve dhe sihrit sa që botën e tyre e kanë bërë të veçantë dhe i japin shumë rëndësi. Se sa u jep rëndësi Allahu mund të shihet nga ajetet e sures xhinë ku Allahu na tregon se janë krijesa të thjeshta mes të cilëve ka të mirë dhe të këqij, pa marrë parasysh se janë qenie të padukshme, dhe mu për këtë njerëzit kanë bërë një “shkencë” të veçantë botën e tyre. Ndërsa Allahu i Madhërishëm nuk u kushton vëmendje të veçantë, por na sqaron se janë sikur ne të krijuar që ta adhurojnë Zotin.
  • Kur lexohen ajetet e xhuzit 29 është e qartë se sa është i rëndësishëm namazi i natës dhe se ajo është një kohë specifike ku Allahu bisedon me njerëzit e zgjedhur të cilët zgjohen nga gjumi në një pjesë të natës për ta madhëruar Zotin me namaz nate sidomos në muajin e bekuar të Ramazanit.

Preporod.com

A. D. Islampress

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

“Dëshiro për të tjerët, atë që dëshiron për veten tënde, do të jesh musliman”

Kjo është një formulë e thjeshtë dhe praktike dhe peshojë e Islamit tonë. Nëse dëshironi të keni...

Turqia shënon 567-vjetorin e çlirimit të Stambollit

Turqia sot kremton 567-vjetorin e çlirimit të Stambollit nga Sulltan Mehmed Fatihu në vitin 1453, raporton Anadolu Agency (AA).

Turqi, falet namazi i parë i xhumasë pas pandemisë

Turqia sot rifilloi pjesërisht namazin me xhemat në xhami, përfshirë atë të xhumasë, pasi vendi i lehtësoi masat kundër pandemisë së koronavirusit...

Dobësia e trupit është në sëmundjen e rëndë, kurse dobësia e zemrës është në...

Transmetohet nga Abdullah ibn Amër ibn el-Asi (r.a.), se Pejgamberi (savs), ka thënë: “Njerëzit më të mirë janë ata me zemër të pastër dhe...

Shiitët në Siri gërmojnë varrin e Omar bin Abdulaziz, kush ishte Kalifi i famshëm...

Grupet terroriste pro-iraniane brenda regjimit të Bashar al-Asadit në provincën Idlib kanë zbuluar një varr që besohet se i përket Omar bin...

A do të na besonte neve Omeri r.a.?

Allahu i Plotfuqishëm nuk ka krijuar asgjë kot, asgjë nuk ka urdhëruar kot. Çdo gjë që ka krijuar, Ai e ka bërë me masë,...

Ua rekomandojmë

- Advertisement -