Tre mësime nga xhuzi i 30

Lexo gjithashtu:

Kënaqësia e Allahut është qëllim që nuk duhet të lihet!

“Kënaqësia e njerëzve është qëllim që nuk mund të arrihet, ndërsa kënaqësia e Allahut është qëllim që nuk...

Tasi i pangopur i dëshirave njerëzore

Një mbret doli për shëtitjen e mëngjesit dhe rrugës takoi një lypës. “Çfarë dëshiron?”,...

Sadio Mane: Çka më duhen mua, o shokë, 10 Ferrari dhe 20 orë diamanti?

Futbollisti i kombëtares së Senegalit është një nga yjet e Liverpool-it dhe një lojtar për tu admiruar...

Kosovë: Sot shënohet Dita e të pagjeturve dhe të zhdukurve

Sot shënohet Dita Ndërkombëtare e Personave të Pagjetur ose të Zhdukur që kësaj radhe vjen me moton...
  • Kohën dhe energjinë tonë duhet ta harxhojmë me personat që na duan dhe kërkojnë të jenë përkrahja jonë në rrugën e ndryshimit, e jo me ata që na lodhin dhe nuk duan ndryshimin! Këtë më së miri na e mëson sureja  Abbese ku i tërhiqet vërejtja Pejgamberit i cili e la të verbrin për të këshilluar parinë mekase.
  • Shumica e sureve të xhuzit të fundit janë sure mekase. Këto janë suret e para që muslimanët i mësuan në Meke. Nëse lexojmë përmbajtjet e tyre do të shohim dominojnë ajetet që na ndërgjegjësojnë për Allahun si Krijues,  raportin tonë ndaj dynjasë  si dhe qëndrimi ynë ndaj njerëzve të dobët. Dynjanë duhet ta perceptojmë si mjet ku do të fitojmë kënaqësinë e Allahut dhe ndjesinë e lumturisë  me ndihmën e atyre që kanë nevojë.
  • Pas leximit të Kuranit dhe kuptimeve të tij çdokush duhet të bëj një analizë personale se si e ka kaluar  ramazanin dhe sa Kurani ka ndikuar tek ne. Fundi i ramazanit nuk është ndarja jonë nga Kurani dhe meditimi mbi ajetet e tij. Hatmen e Kuranit e përfundojmë pikërisht me urdhrin kuranor: “Lexo! Të lexojmë për të kuptuar mësimet e Kuranit Fisnik dhe të njëjtat t’i  jetojmë në përditshmërinë tonë.

Preporod.com

Përktheu: A. D. Islampres

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

“Dëshiro për të tjerët, atë që dëshiron për veten tënde, do të jesh musliman”

Kjo është një formulë e thjeshtë dhe praktike dhe peshojë e Islamit tonë. Nëse dëshironi të keni...

Turqia shënon 567-vjetorin e çlirimit të Stambollit

Turqia sot kremton 567-vjetorin e çlirimit të Stambollit nga Sulltan Mehmed Fatihu në vitin 1453, raporton Anadolu Agency (AA).

Turqi, falet namazi i parë i xhumasë pas pandemisë

Turqia sot rifilloi pjesërisht namazin me xhemat në xhami, përfshirë atë të xhumasë, pasi vendi i lehtësoi masat kundër pandemisë së koronavirusit...

Dobësia e trupit është në sëmundjen e rëndë, kurse dobësia e zemrës është në...

Transmetohet nga Abdullah ibn Amër ibn el-Asi (r.a.), se Pejgamberi (savs), ka thënë: “Njerëzit më të mirë janë ata me zemër të pastër dhe...

Shiitët në Siri gërmojnë varrin e Omar bin Abdulaziz, kush ishte Kalifi i famshëm...

Grupet terroriste pro-iraniane brenda regjimit të Bashar al-Asadit në provincën Idlib kanë zbuluar një varr që besohet se i përket Omar bin...

A do të na besonte neve Omeri r.a.?

Allahu i Plotfuqishëm nuk ka krijuar asgjë kot, asgjë nuk ka urdhëruar kot. Çdo gjë që ka krijuar, Ai e ka bërë me masë,...

Ua rekomandojmë

- Advertisement -