Dijetarë muslimanë dënojnë shkatërrimin e varrit të Umer bin Abdulazizit

Lexo gjithashtu:

Letra e nënës për djalin e saj

O Djali im, unë dëshiroj nga ti festë për çdo ditë dhe dhuratë për çdo ditë.

Dështon misioni indian në Hënë, stacioni hapësinor humb kontaktet me sondën

Përpjekjet historike të Indisë për të prekur Hënën, duket se dështuan pak para momentit final. Shkencëtarët...

Bindjuni Allahut, Ai kurrë nuk do t’ju braktisë!

(tregim këshillues) Në librin e tij “El-Ferexhu ba'desh-shiddeti” (Çlirimi pas fatkeqësisë), Et-Tenuhi citon një...

Unë jam dërguar për të plotësuar moralin e bukur!

Pejgamberi salAllahu alejhi ue sel-lem është njeriu i vetëm përgjatë historisë njerëzore jeta e të cilit është regjistruar në...

Grupet terroriste pro-iraniane-shiite në radhët e regjimit të Bashar al-Asadit në provincën Idlib kanë gërmuar një varr që i përket Omar bin Abdulazizit, halifit Umajad ose kalifit të pestë të drejtë të muslimanëve.

Për kërë arsye, Unioni Botëror i Dijetarëve Muslimanë (IUMS) ka dënuar shkatërrimin dhe plaçkitjen e varrit të Omar bin Abdulaziz në Idlib, Siri.

Sekretari i Përgjithshëm i Unionit, Ali Muhiddin al-Karadagi, tha se “ky krim është një dëshmi e një urrejtjeje të madhe ndaj halifit të drejtë Omar bin Abdulaziz, madje 1.300 vjet pas vdekjes së tij”.

Karadagi tha se ata që vepruan kështu jo vetëm kanë urrejtje ndaj Umer bin Abdulazizit, por në përgjithësi ndaj ithtarëve të Ehli Sunnetit (muslimanëve suni). Ai shtoi se kjo paraqet një sulm ndaj të gjithë muslimanëve dhe përhapjes së trazirave.

Kujtojmë se muslimanët suni janë dominanca e muslimanëve në botë, ndërsa shiizmi përfaqëson një pakicë, në Iran e përreth, i konsideruar nga elita e dijetarëve muslimanë dhe mendimi islam klasik si i devijuar nga disa prej bazave doktrinore të Islamit. /tesheshi.com/

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

Pompeo: Pekini po përpiqet të fshijë fenë islame, solidaritet për të mos e lejuar

Sekretari amerikan i Shtetit Mike Pompeo tha se Shtetet e Bashkuara kanë vendosur një ndalim të hyrjes...

Kuvendi i BIK-ut miratoi themelimin e Institutit për Studime dhe Hulumtime Islame

Kuvendi i Bashkësisë Islame të Kosovës, ka mbajtur sot mbledhjen e radhës ku janë aprovuar të gjitha pikat e rëndit të...

Bashkësia Islame e Kosovës me masa të reja parandaluese për përhapjen e COVID-19

Kryesia e Bashkësisë Islame e Kosovës (BIK) duke u nisur nga parimi i ruajtjes së shëndetit, ka marrë masa dhe rekomandime të...

Nuk ka asnjë mik si ai që ka frikë nga Allahu, dhe vetëm për...

Shpesh pyesim veten se ku qëndron suksesi dhe si mund ta ndryshojmë gjendjen e muslimanëve në të cilën ata gjenden sot?!

“Gjenocidi i Srebrenicës mund të mos ndodhte”

Grupi i Solidaritetit me Bosnjën tha se gjenocidi i Srebrenicës mund të mos kishte ndodhur nëse qëllimi i fuqive të botës do...

“Hapja e Ajasofjës si xhami për adhurim rikthim në origjinalitet”

Sekretari i Përgjithshëm i Unionit Botëror të Dijetarëve Muslimanë, Ali Muhyiddin al-Qaradaghi tha se hapja e Ajasofjës si xhami për adhurim nënkupton...

Ua rekomandojmë

- Advertisement -