Edhe puna është ibadet

Lexo gjithashtu:

Dashuria në emër të All-llahut është themeli i vëllazërisë islame

Karakteristikë e vëllazërisë islame është se ajo vëllazëri u bë nga Zoti i Madhëruar mbi shtatë qiejt dhe mandej...

Mos i qortoni njerëzit për mëkatet e tyre, por vajtoni për mëkatet tuaja!

Transmetohet nga Ebu Hurejre (r.a.) se ka thënë: „Ne u ulëm një herë me Pejgamberin (savs) dhe ai pyeti:...

Bashkësia Islame e Kosovës me masa të reja parandaluese për përhapjen e COVID-19

Kryesia e Bashkësisë Islame e Kosovës (BIK) duke u nisur nga parimi i ruajtjes së shëndetit, ka...

Favorizimi i njërit fëmijë ndaj të tjerëve

Pyetja: Cili është mendimi juaj, në fakt cili është qëndrimi i Fesë Islame përkitazi me...

Kush bën vepër të mirë, qoftë mashkull ose femër, e duke qenë besimtar, Ne do t’i japim atij një jetë të mirë (në këtë botë), e (në botën tjetër) do t’u japim shpërblimin më të mirë për veprat e tyre.(Nahl: 97.)

I Dërguari i Allahut s.a.v.s ka thënë: “Nuk është i plotë imani pa vepra dhe nuk pranohet vepra pa iman. (Taberani).

Për ne,  i devotshëm është ai që falet, agjëron… i kryen ata që ne i quajmë shartet islame. Kjo është themeli i nënshtrimit dhe devotshmërisë! Ndër veprat e mira numërohet çdo punë që bëhet në emër të Zotit dhe është e dobishme për njerëzit dhe krijesat e Zotit.

Taberani dhe Bejhekiu regjistrojnë një hadith nga Pejgamberi a.s. ku ka thënë: “Arritja e begative në mënyrë hallall është farz pas farzit.”

Pas cilit farz? Pas namazit, sepse i Dërguari na ndalon që pas namazit të sabahut të kthehemi në shtrat. Ai na urdhëron që sapo ta falim sabahun të nisemi drejt kërkimit të nafakës: “Kur të falni sabahun, mos fleni por shkoni në kërkim të rizkut.”

Besimtarit nuk i ngjanë të nënçmohet  dhe ta ul veten para askujt. Papunësia dhe përtacia sigurisht se do ta poshtërojë dhe nënçmojë sepse do të detyrohet  ta zgjas dorën. Secili duhet ta dijë se kërkimi i begative të kësaj bote në mënyrë të lejuar përveç se do të na bëj dobi në këtë botë duke na e ruajtur dinjitetin dhe  nuk do të na bëj të varur nga njerëzit, ajo do të na bëj dobi edhe në botën tjetër.

i Dërguari i Allahut s.a.v.s ka thënë: “Kush e ngjall tokën, do të ketë shpërblim për këtë.” (Taberani). Andaj të mos hezitojmë për ta punuar tokën dhe të lutemi askush të mos e ndjej varfërinë dhe urinë.

Sevapet dhe shpërblimet për punën hallall gjithsesi do të na duhen edhe ne Ahiret.

Përshtati: Arsim Dauti

(Islampress)

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

Pompeo: Pekini po përpiqet të fshijë fenë islame, solidaritet për të mos e lejuar

Sekretari amerikan i Shtetit Mike Pompeo tha se Shtetet e Bashkuara kanë vendosur një ndalim të hyrjes...

Kuvendi i BIK-ut miratoi themelimin e Institutit për Studime dhe Hulumtime Islame

Kuvendi i Bashkësisë Islame të Kosovës, ka mbajtur sot mbledhjen e radhës ku janë aprovuar të gjitha pikat e rëndit të...

Bashkësia Islame e Kosovës me masa të reja parandaluese për përhapjen e COVID-19

Kryesia e Bashkësisë Islame e Kosovës (BIK) duke u nisur nga parimi i ruajtjes së shëndetit, ka marrë masa dhe rekomandime të...

Nuk ka asnjë mik si ai që ka frikë nga Allahu, dhe vetëm për...

Shpesh pyesim veten se ku qëndron suksesi dhe si mund ta ndryshojmë gjendjen e muslimanëve në të cilën ata gjenden sot?!

“Gjenocidi i Srebrenicës mund të mos ndodhte”

Grupi i Solidaritetit me Bosnjën tha se gjenocidi i Srebrenicës mund të mos kishte ndodhur nëse qëllimi i fuqive të botës do...

“Hapja e Ajasofjës si xhami për adhurim rikthim në origjinalitet”

Sekretari i Përgjithshëm i Unionit Botëror të Dijetarëve Muslimanë, Ali Muhyiddin al-Qaradaghi tha se hapja e Ajasofjës si xhami për adhurim nënkupton...

Ua rekomandojmë

- Advertisement -