Erdogan: Turqia, afër 10 ekonomive më të mëdha të globit

Lexo gjithashtu:

Kërkimi i natës së Kadrit…

Kërkimi i natës së Kadrit:pse nuk është mirë të bëhet ibadet vetm në natën e 27...

Istigfari i akshamit dhe sabahut

Të kesh frikë Zotin do të thotë takesh frikë  Atë  në dhomën tënde, në rrugë, në shkollë,...

Dijetarët muslimanë botëror të ndarë në pesë organizata islame

Me shuarjen e Hilafetit, më 1924, bota islame, edhe pse e ndarë dhe e përçarë, mbeti pa një...

Kush mbështetet në Allahun, ai do ta ruajë dhe shpëtojë, edhe nëse gjendet në barkun e peshkut

Këto janë disa reflektime mbi mrekullitë e krijimit të Allahut, mbi caktimin e Tij, dhe mbi fuqinë e pakufishme...

Presidenti turk Rexhep Tajip Erdogan tha se ka shenja të forta të rimëkëmbjes ekonomike dhe shprehu besim se Turqia do të arrijë “vrull të madh në ekonomi” në gjysmën e dytë të vitit.

“Ne po hyjmë në një epokë në të cilën prania e Turqisë përsa i përket prodhimit global dhe zinxhirëve të furnizimit do të ndjehet edhe më shumë”, tha ai në hapjen e një dige në Kars të dhtunën, në të cilën mori pjesë përmes lidhjes video.

Ai tha se avantazhet më të mëdha të Turqisë janë kapitali njerëzor cilësor dhe dinamik, vendndodhja strategjike dhe infrastruktura e fortë.

“Si kurrë më parë, ne jemi afër për ta bërë Turqinë një nga dhjetë ekonomitë më të mëdha në botë,” tha udhëheqësi turk.

Erdogan tha se diga e Karsit është e 585 e ndërtuar në 18 vitet e fundit gjatë qeverisjes së AKP-së.

Ai tha se që nga fillimi i epidemisë së virusit koronar, Turqia ka bërë përparim të konsiderueshëm në drejtim të demokracisë dhe ekonomisë.

“Ne u përballëm me një pandemi, gjatë së cilës edhe vendet e zhvilluara mbetën të pafuqishme. Ne nuk kemi pasur probleme me infrastrukturën shëndetësore, zinxhirët e furnizimit me ushqime dhe mjekësi dhe menaxhim efikas në aspektin e sigurisë publike”, tha presidenti turk. /tesheshi.com/

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

Pompeo: Pekini po përpiqet të fshijë fenë islame, solidaritet për të mos e lejuar

Sekretari amerikan i Shtetit Mike Pompeo tha se Shtetet e Bashkuara kanë vendosur një ndalim të hyrjes...

Kuvendi i BIK-ut miratoi themelimin e Institutit për Studime dhe Hulumtime Islame

Kuvendi i Bashkësisë Islame të Kosovës, ka mbajtur sot mbledhjen e radhës ku janë aprovuar të gjitha pikat e rëndit të...

Bashkësia Islame e Kosovës me masa të reja parandaluese për përhapjen e COVID-19

Kryesia e Bashkësisë Islame e Kosovës (BIK) duke u nisur nga parimi i ruajtjes së shëndetit, ka marrë masa dhe rekomandime të...

Nuk ka asnjë mik si ai që ka frikë nga Allahu, dhe vetëm për...

Shpesh pyesim veten se ku qëndron suksesi dhe si mund ta ndryshojmë gjendjen e muslimanëve në të cilën ata gjenden sot?!

“Gjenocidi i Srebrenicës mund të mos ndodhte”

Grupi i Solidaritetit me Bosnjën tha se gjenocidi i Srebrenicës mund të mos kishte ndodhur nëse qëllimi i fuqive të botës do...

“Hapja e Ajasofjës si xhami për adhurim rikthim në origjinalitet”

Sekretari i Përgjithshëm i Unionit Botëror të Dijetarëve Muslimanë, Ali Muhyiddin al-Qaradaghi tha se hapja e Ajasofjës si xhami për adhurim nënkupton...

Ua rekomandojmë

- Advertisement -