Kam frikë se në momentin e vdekjes, do ta harroj shehadetin!

Lexo gjithashtu:

Shqipëri, 30 të vdekur nga tërmeti

Operacionet e kërkimit dhe shpëtimit në zonat e prekura nga tërmeti në Shqipëri vazhdojnë edhe gjatë ditës së...

Gostivar, hapet Instituti i Hifzit dhe Bukurleximit të Kuranit

Në qytetin e Gostivarit, myftinia e qytetit bëri hapjen Institutit të Hifzit dhe Bukurleximit të Kuranit "Hfz....

Dhjetë gjërat që i dallojnë njerëzit e suksesshëm

Nuk brengosen për atë se çka mendojnë njerëzit për ta Njëra nga preokupimet më...

Një hoxhë i mësonte studentët e tij mbi bazat e besimit islam, ku posaçërisht i kushtonte kujdes shpjegimit dhe komentimit të kuptimit të shehadetit (fjala: La ilahe il-lallah).

Një ditë prej ditëve njëri nga studentët hoxhës ia solli dhuratë një papagall, sepse e dinte se hoxha i donte shumë macet dhe zogjtë.

Hoxha u gëzua shumë për dhuratën dhe papagallin gjithmonë e merrte me vete, madje papagallin e merrte me vete edhe kur u mbante ligjërata studentëve, kështu që papagalli shumë shpejt e mësoi shqiptimin e shehadetit (shqiptimin e fjalës: La ilahe il-lallah). Pasiqë i kishte mësuar këto fjalë, ai vazhdimisht i përsëriste ato, edhe ditën edhe natën.

Një ditë, kur erdhën studentët tek hoxha, e gjetën atë duke qarë! Kur e pyetën se pse po qante? Ai iu përgjigj atyre: Macja e ka mbytur papagallin.

Ata i thanë: A për këtë po qanë?! Nëse dëshiron ne ta sjellim në vend të tij, një papagall tjetër, edhe më të mirë se ai!

Mirëpo hoxha u dha këtë përgjigje:

Unë nuk po qaj për këtë, por po qaj pse papagalli, në momentin kur e sulmoi macja, filloi të bërtiste dhe të lëshonte një zë tjetër derisa ngordhi. Edhe pse para atij momenti ai vazhdimisht e përsëriste shehadetin, kur e sulmoi macja, ai e harroi shehadetin dhe filloi të bërtiste (fjalë të tjera). Arsyeja se pse ai e bëri këtë, ishte se ai shehadetin e kishte mësuar vetëm me gjuhë, ndërsa zemra e tij fare nuk e ndjente as nuk e dinte.

Pastaj hoxha vazhdoi: Kam frikë se edhe ne mos po bëhemi sikurse ky papagalli, që ta jetojmë jetën tonë duke e përsëritur shehadetin vetëm me gjuhët tona, ndërsa kur të na vjen vdekja ta harrojmë, sepse zemrat tona nuk e kanë njohur mirë dhe nuk kanë jetuar në përputhje me shehadetin!

Me atë rast, studentët filluan të qajnë nga frika e raportit jo të sinqert me shehadetin!

Përkthim: Miftar Ajdini

(Islampress)

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

Pompeo: Pekini po përpiqet të fshijë fenë islame, solidaritet për të mos e lejuar

Sekretari amerikan i Shtetit Mike Pompeo tha se Shtetet e Bashkuara kanë vendosur një ndalim të hyrjes...

Kuvendi i BIK-ut miratoi themelimin e Institutit për Studime dhe Hulumtime Islame

Kuvendi i Bashkësisë Islame të Kosovës, ka mbajtur sot mbledhjen e radhës ku janë aprovuar të gjitha pikat e rëndit të...

Bashkësia Islame e Kosovës me masa të reja parandaluese për përhapjen e COVID-19

Kryesia e Bashkësisë Islame e Kosovës (BIK) duke u nisur nga parimi i ruajtjes së shëndetit, ka marrë masa dhe rekomandime të...

Nuk ka asnjë mik si ai që ka frikë nga Allahu, dhe vetëm për...

Shpesh pyesim veten se ku qëndron suksesi dhe si mund ta ndryshojmë gjendjen e muslimanëve në të cilën ata gjenden sot?!

“Gjenocidi i Srebrenicës mund të mos ndodhte”

Grupi i Solidaritetit me Bosnjën tha se gjenocidi i Srebrenicës mund të mos kishte ndodhur nëse qëllimi i fuqive të botës do...

“Hapja e Ajasofjës si xhami për adhurim rikthim në origjinalitet”

Sekretari i Përgjithshëm i Unionit Botëror të Dijetarëve Muslimanë, Ali Muhyiddin al-Qaradaghi tha se hapja e Ajasofjës si xhami për adhurim nënkupton...

Ua rekomandojmë

- Advertisement -