Kushtet e Sulltan Sulejmanit për të qenë imam

Lexo gjithashtu:

Janë dy grupe – cili është grupi yt?

Rruga për në xhenet këtu është e hapur për të gjithë. Të gjithëve ju është dhënë furnizimi sipas caktimit...

Femra dhe mësimi me instruktorin për patentën e shoferit

Selam! Më intereson të di nëse femra ka të drejtë të vetmohet në veturë me instruktorin, i cili e mëson për vozitje, apo se duhet të jetë edhe një person tjetër me to?

Zëdhënësi i Erdoganit: Turqia, pa nevojë për FMN-në

Turqia nuk planifikon të bëjë ndonjë një marrëveshje me Fondin Monetar Ndërkombëtar (FMN), i cili ofron kredi...

O besimtarë, kujdesuni për veten tuaj

Falënderimi i takon vetëm Allahut, Zotit të të gjitha botëve. Salavati dhe selami qofshin mbi pejgamberin Muhamed (savs), mbi...

Disa burime historike thonë se Sulltan Sulejmani vendosi disa kritere që dikush të meritonte të qe imam në xhami.

Ato ishin:

– Të jetë i rrjedhshëm në arabisht, turqisht, persisht dhe latinisht.

– Të njohë, studiojë e kuptojë Kuranin e Shenjtë, Teuratin dhe Ungjillin (Testamenti i Vjetër dhe i Ri).

– Të jetë njohës i shkëlqyeer i ligjit islam (Fikh), Profetit dhe historisë së Islamit.

– Të njohë matematikën dhe shkencat e tjera natyrore.

– Të jetë i aftë në kalërimin.

– Të jetë i aftë në përdorimin e shpatës.

– Të duket i bukur.

– Të ketë një zë të këndshëm.

– Para dhe pas të gjitha, të jetë një shembull dhe model i vërtetë për muslimanët e tjerë, sepse ata imitojnë imamin e tyre.

Thuhet se Aliu ka thënë: “Kushdo që emërohet imam, duhet të fillojë të mësojë veten e tij para se të mësojë njerëzit e tjerë;  t’i edukojë të tjerët me sjelljen e tij para se t’i edukojë ata me gjuhë. Një edukator i shpirtit të tij meriton më shumë respekt sesa ai që edukon njerëzit e tjerë.” /tesheshi.com/

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

Pompeo: Pekini po përpiqet të fshijë fenë islame, solidaritet për të mos e lejuar

Sekretari amerikan i Shtetit Mike Pompeo tha se Shtetet e Bashkuara kanë vendosur një ndalim të hyrjes...

Kuvendi i BIK-ut miratoi themelimin e Institutit për Studime dhe Hulumtime Islame

Kuvendi i Bashkësisë Islame të Kosovës, ka mbajtur sot mbledhjen e radhës ku janë aprovuar të gjitha pikat e rëndit të...

Bashkësia Islame e Kosovës me masa të reja parandaluese për përhapjen e COVID-19

Kryesia e Bashkësisë Islame e Kosovës (BIK) duke u nisur nga parimi i ruajtjes së shëndetit, ka marrë masa dhe rekomandime të...

Nuk ka asnjë mik si ai që ka frikë nga Allahu, dhe vetëm për...

Shpesh pyesim veten se ku qëndron suksesi dhe si mund ta ndryshojmë gjendjen e muslimanëve në të cilën ata gjenden sot?!

“Gjenocidi i Srebrenicës mund të mos ndodhte”

Grupi i Solidaritetit me Bosnjën tha se gjenocidi i Srebrenicës mund të mos kishte ndodhur nëse qëllimi i fuqive të botës do...

“Hapja e Ajasofjës si xhami për adhurim rikthim në origjinalitet”

Sekretari i Përgjithshëm i Unionit Botëror të Dijetarëve Muslimanë, Ali Muhyiddin al-Qaradaghi tha se hapja e Ajasofjës si xhami për adhurim nënkupton...

Ua rekomandojmë

- Advertisement -