Llojet e imanit

Lexo gjithashtu:

Apeli i hoxhës: Mos merrni pjesë në masa të mëdha nëpër varrime

Hoxha i Isnqit, imami Naser Tolaj, ka bërë një apel tek i gjithë xhemati i tij por...

Humanizmi. A kemi shembuj të mirë?

Halil Senusij Nga dita në ditë, prej ligjëratës në ligjëratë, nga një libër tek...

Tre gjëra që njeriu nuk ngopet

Me tri gjëra njeriu nuk mund të ngopet: me jetën, me shëndetin dhe me pasurinë

Tre mësime nga xhuzi i 16

Në suren Merjem në dy vende theksohen cilësitë e fëmijëve që janë të dashura për Allahun. Në...

E, besimtarë të vërtetë janë vetëm ata, të të cilëve kur përmendet All-llahu u rrëqethen zemrat e tyre, të cilëve kur u lexohen ajetet e Tij u shtohet besimi, dhe që janë të mbështetur vetëm te Zoti i tyre.(El-Enfal 2)

Transmetohet nga Abdullah ibn Amr ibn As se i Dërguari i Allahut s.a.v.s i pyeti sahabët: “Imani i kujt ju mahnit?” Thanë: Imani i melekëve.” I Dërguari i Allahut tha: “E si mos të besojnë melekët kur janë te Allahu? Thanë: “Imani i pejgamberëve. i Dërguari i Allahut s.a.v.s tha: “E si mos të besojnë të dërguarit e Allahut kur atyre iu vjen shpallja? Pastaj thanë: “Imani ynë.” i Dërguari i Allahut s.a.v.s tha: E si mos të besoni ju, kur unë jam në mesin tuaj? Pastaj u tha: “Mua më mahnit më së shumti imani i atyre që do të vijnë pas meje do ta kapin Kuranin dhe do ta besojnë atë, si dhe atë çka përmban ai.”

Dijetarët e mëparshëm kanë thënë: Ekzistojnë katër lloje të imanit. Imani i cili është i dobishëm për këtë botë, por jo edhe për Botën tjetër, siç është imani i munafikëve. Lloji i dytë i imanit është ai që do të jetë i dobishëm për botën tjetër,  jo për këtë botë, siç ishte imani i magjistarëve të Faraonit. Lloji i tretë është ai që nuk ka dobi as në këtë botë as në botën tjetër siç është imani i faraonit kur e pa vuajtjen dhe shkatërrimin. Lloji i katër i imanit është ai  që është i dobishëm  edhe në këtë botë edhe në botën tjetër, e ai është imani në Zotin një, imani i njerëzve të sinqertë.

Pershtati: Arsim Dauti

(Islampress)

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

Pompeo: Pekini po përpiqet të fshijë fenë islame, solidaritet për të mos e lejuar

Sekretari amerikan i Shtetit Mike Pompeo tha se Shtetet e Bashkuara kanë vendosur një ndalim të hyrjes...

Kuvendi i BIK-ut miratoi themelimin e Institutit për Studime dhe Hulumtime Islame

Kuvendi i Bashkësisë Islame të Kosovës, ka mbajtur sot mbledhjen e radhës ku janë aprovuar të gjitha pikat e rëndit të...

Bashkësia Islame e Kosovës me masa të reja parandaluese për përhapjen e COVID-19

Kryesia e Bashkësisë Islame e Kosovës (BIK) duke u nisur nga parimi i ruajtjes së shëndetit, ka marrë masa dhe rekomandime të...

Nuk ka asnjë mik si ai që ka frikë nga Allahu, dhe vetëm për...

Shpesh pyesim veten se ku qëndron suksesi dhe si mund ta ndryshojmë gjendjen e muslimanëve në të cilën ata gjenden sot?!

“Gjenocidi i Srebrenicës mund të mos ndodhte”

Grupi i Solidaritetit me Bosnjën tha se gjenocidi i Srebrenicës mund të mos kishte ndodhur nëse qëllimi i fuqive të botës do...

“Hapja e Ajasofjës si xhami për adhurim rikthim në origjinalitet”

Sekretari i Përgjithshëm i Unionit Botëror të Dijetarëve Muslimanë, Ali Muhyiddin al-Qaradaghi tha se hapja e Ajasofjës si xhami për adhurim nënkupton...

Ua rekomandojmë

- Advertisement -