Medine, pas 2 muaj e gjysmë pezullim falet namazi i xhumasë

Lexo gjithashtu:

Uhudi – humbja për shkak të mosbindjes ndaj të Dërguarit s.a.v.s

Kur Allahu ka vendosur për një çështje, ose i dërguari i Tij, nuk i takon (nuk i lejohet)...

Gjermani, evakuohet xhamia për shkak të alarmit për bombë

Xhamia Yavuz Sultan Selim në Manheim të Gjermanisë është evakuuar për shkak të një alarmi për bombë,...

Imami me dy xhematlinj

Meqë në këtë periudhë falemi nëpër shtëpitë tona dhe shpeshherë ngjet të jemi vetëm 3 namazlinj meshkuj,...

Nata e Kadrit

Nata e Kadrit është dhurata më e madhe që Allahu i ka dhënë muslimanëve. "...

Pas dy muaj e gjysmë është falur namazi i parë i xhumasë në Mesxhid-i Nebevi (xhamia e profetit në Medine) të Arabisë Saudite, e cila ishte e mbyllur në kuadër të masave kundër koronavirusit të ri (COVID-19), transmeton Anadolu Agency (AA).

Drejtoria e përgjithshme për çështjet e Mesxhid-i Nebevi njoftoi se është falur namazi i xhumasë në xhaminë Nebevi e cila ishte e mbyllur si pasojë e COVID-19 më 20 mars.

Në faljen e namazit morën pjesë rreth 100 mijë persona duke zbatuar masat për distancim dhe vendosjen e maskave kundër pandemisë ndërkohë është mbajtur i mbyllur vendi i emëruar “Ravza-i Mutahhara”.

Në hyrjen e xhamisë është vërejtur vendosja e kamerave termale për matjen e temperaturës së trupit, heqja e tapeteve dhe termuseve të ujit zem-zem.

Mesxhid-i Nebevi u hap për adhurim më 31 maj me kusht zbatimin e masave të ndëmarra.

Sipas të dhënave zyrtare në Arabinë Saudite janë shënuar 611 vdekje nga COVID-19 ndërsa janë regjistruar 93.157 raste me virus. Numri i personave të shëruar ka arritur në 68.965.

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

Pompeo: Pekini po përpiqet të fshijë fenë islame, solidaritet për të mos e lejuar

Sekretari amerikan i Shtetit Mike Pompeo tha se Shtetet e Bashkuara kanë vendosur një ndalim të hyrjes...

Kuvendi i BIK-ut miratoi themelimin e Institutit për Studime dhe Hulumtime Islame

Kuvendi i Bashkësisë Islame të Kosovës, ka mbajtur sot mbledhjen e radhës ku janë aprovuar të gjitha pikat e rëndit të...

Bashkësia Islame e Kosovës me masa të reja parandaluese për përhapjen e COVID-19

Kryesia e Bashkësisë Islame e Kosovës (BIK) duke u nisur nga parimi i ruajtjes së shëndetit, ka marrë masa dhe rekomandime të...

Nuk ka asnjë mik si ai që ka frikë nga Allahu, dhe vetëm për...

Shpesh pyesim veten se ku qëndron suksesi dhe si mund ta ndryshojmë gjendjen e muslimanëve në të cilën ata gjenden sot?!

“Gjenocidi i Srebrenicës mund të mos ndodhte”

Grupi i Solidaritetit me Bosnjën tha se gjenocidi i Srebrenicës mund të mos kishte ndodhur nëse qëllimi i fuqive të botës do...

“Hapja e Ajasofjës si xhami për adhurim rikthim në origjinalitet”

Sekretari i Përgjithshëm i Unionit Botëror të Dijetarëve Muslimanë, Ali Muhyiddin al-Qaradaghi tha se hapja e Ajasofjës si xhami për adhurim nënkupton...

Ua rekomandojmë

- Advertisement -