Mosmirënjohja ndaj Allahut

Lexo gjithashtu:

Në Meke dhe Medine vendoset orë policore me cikël të plotë ditor

Arabia Saudite ka vendosur që të zbatojë orë policore me cikle të plota ditore në qytetet e...

Xhamisë në Pejë i vidhet “zëri”, besimtarët mbesin pa dëgjuar ezanin

Njihet si vend që bashkon besimtarët që adhurojnë Zotin. Disa dhjetëra sosh zgjohen qysh para zbardhjes së...

Për këtë ajet kur’anor hz. Omeri ra për toke dhe tre ditë nuk doli nga shtëia

Një ditë prej ditësh, hz. Omeri, e lexoi ajetin e Kur'anit fisnik, i cili e bëri që...

Erdogan: Turqia, afër 10 ekonomive më të mëdha të globit

Presidenti turk Rexhep Tajip Erdogan tha se ka shenja të forta të rimëkëmbjes ekonomike dhe shprehu besim...

Mjeku një herë në jetë ma ka larguar dhimbjen dhe i jam mirënjohës pamasë, ndërsa sa herë Allahu mi ka larguar vuajtjet dhe unë nuk i jam mirënjohës!

Plaku në vitet e 80-ta të moshës kishte bllokim të kanalit urinar dhe pengesë të urinimit, kështu që djemtë e tij me nxitim e dërguan në spital. Sapo mjeku ia vendosi kateterin, iu mundësua urinimi. Plaku psherëtiu thellë në shenjë lehtësimi, sepse i pushuan dhimbjet e padurueshme.

Djemtë e tij iu afruan mjekut dhe e falënderuan për ndërhyrjen e suksesshme, pastaj u kthyen te babai i tyre, të cilin e gjetën me sytë e mbushur me lot.

Djemtë filluan ta qetësojnë, duke i thënë se problemi tashmë ishte zgjidhur, andaj pse po qante kaq shumë?

Plaku u qetësua për një moment, pastaj tha: “O djemtë e mi, mjeku më ndihmoi vetëm një herë, dhe të gjithë ne e ndiem ndihmën dhe bamirësinë e tij, kështu që e falënderuam shumë herë për ndihmën dhe bamirësinë e tij. Unë tash e kuptova se Allahu i Plotfuqishëm po më mbulon me fisnikërinë dhe dashamirësinë e Tij tash 80 vjet, por fatkeqësisht, unë nuk e kam ndierë mirësinë e Tij në këtë mënyrë. Mjeku një herë në jetë ma largoi dhimbjen dhe unë i jam mirënjohës pamasë, ndërsa sa herë Allahu mi ka larguar dhimbjet dhe vuajtjet për 80 vjet, dhe unë nuk jam mirënjohës ndaj Tij!?

Ne jemi mësuar aq shumë me begatitë që na ka dhënë Allahu, sa që, edhe kur dikush na pyet për gjendjen tonë, ne thjesht i themi: “Nuk ka asgjë të re!”, sikur me këtë dëshirojmë të shprehim pakënaqësi për gjendjen tonë, edhe pse asgjë nuk na mungon. Si nuk i ndiejmë begatitë e panumërta të Allahut dhe mëshirën, të cilat Ai na i dhuron, dhe pse nuk jemi falënderues ndaj Tij për këto begati?!

Para disa ditësh, e pashë një djalosh, të cilit ia kishin amputuar duart, dhe ai pjesën më të madhe të punëve i bënte me këmbët e tij, edhe pse ende ishte fëmijë.

Le ta krahasojmë vetveten me atë djalosh!

Le t’i krahasojmë mundësitë tona me mundësitë e tij dhe trupin tonë me trupin e tij!

Atëherë do të na bëhet e qartë se sesa begati e madhe është begatia e duarve që na i ka dhënë Allahu.

Le të mos harrojmë se begatitë zgjasin dhe mbijetojnë duke e falënderuar Allahun e Plotfuqishëm.

/Saff.ba; Dr. Hasan Shemsi Pasha/

Përkthim: Miftar Ajdini

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

Pompeo: Pekini po përpiqet të fshijë fenë islame, solidaritet për të mos e lejuar

Sekretari amerikan i Shtetit Mike Pompeo tha se Shtetet e Bashkuara kanë vendosur një ndalim të hyrjes...

Kuvendi i BIK-ut miratoi themelimin e Institutit për Studime dhe Hulumtime Islame

Kuvendi i Bashkësisë Islame të Kosovës, ka mbajtur sot mbledhjen e radhës ku janë aprovuar të gjitha pikat e rëndit të...

Bashkësia Islame e Kosovës me masa të reja parandaluese për përhapjen e COVID-19

Kryesia e Bashkësisë Islame e Kosovës (BIK) duke u nisur nga parimi i ruajtjes së shëndetit, ka marrë masa dhe rekomandime të...

Nuk ka asnjë mik si ai që ka frikë nga Allahu, dhe vetëm për...

Shpesh pyesim veten se ku qëndron suksesi dhe si mund ta ndryshojmë gjendjen e muslimanëve në të cilën ata gjenden sot?!

“Gjenocidi i Srebrenicës mund të mos ndodhte”

Grupi i Solidaritetit me Bosnjën tha se gjenocidi i Srebrenicës mund të mos kishte ndodhur nëse qëllimi i fuqive të botës do...

“Hapja e Ajasofjës si xhami për adhurim rikthim në origjinalitet”

Sekretari i Përgjithshëm i Unionit Botëror të Dijetarëve Muslimanë, Ali Muhyiddin al-Qaradaghi tha se hapja e Ajasofjës si xhami për adhurim nënkupton...

Ua rekomandojmë

- Advertisement -