Plaku dhe anija e prishur

Lexo gjithashtu:

Gjermania kërkon zgjidhje dyshtetërore për Izraelin dhe Palestinën

Kancelarja gjermane Angela Merkel riafirmoi sot mbështetjen e Gjermanisë për një zgjidhje të negociuar dyshtetërore për konfliktin...

Çka është burrëria?

Dijetarët islamë, bazuar në Kuran dhe Sunet, kanë thënë se burrëria e vërtetë (ruxhuletun) pasqyrohet në cilësitë e mëposhtme:

Rifillojnë aktivitetet fetare në xhamitë e Shqipërisë

Në Shqipëri është vendosur që të rifillojnë aktivitetet fetare në xhamitë e vendit, që u pezulluan prej...

Muslimanët e Singaporit këtë vit do të shmangin kryerjen e haxhit

Singapori ka njoftuar qytetarët e saj muslimanë se këtë vit nuk do të udhëtojnë në Mekë për...

Motori i një anije të madhe u prish . . .

Pronari i anijes ftoi shumë ekspertë, por asnjëri nuk mundi ta rregullojë motorin. Më në fund sollën një plak i cili i rregullonte anijet që nga fëmijëria. Me vete kishte një çantë të madhe me vegla. E shikoi me kujdes motorin nga maja deri në fund.
Pas shikimit detal, plaku nxori nga çanta një çekan dhe goditi me të një pjesë të motorit. Menjëherë pas kësaj motori filloi të punonte dhe u rregullua. Pas një jave pronari i anijes e mori një llogari nga plaku në shumë prej 10.000 dollarësh.
– Çka?! Fare pak bëri mund! – bërtiti pronari.
I shkroi plakut një mesazh: – Të lutem, më sill llogarinë me specifikacionet tua!
Plaku u përgjigj me mesazhin vijues: – Goditja me çekan – 2 dollarë! Të dish ku të godasësh – 9.998 dollarë!
Mundi është i rëndësishëm, por dituria në islam ka vlerë të madhe. Me të do të kemi dobi në këtë dhe në botën tjetër.

Përktheu dhe përshtati:
Prim.dr.med.sc. Ali F. Iljazi

(Islamgjakova)

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

Pompeo: Pekini po përpiqet të fshijë fenë islame, solidaritet për të mos e lejuar

Sekretari amerikan i Shtetit Mike Pompeo tha se Shtetet e Bashkuara kanë vendosur një ndalim të hyrjes...

Kuvendi i BIK-ut miratoi themelimin e Institutit për Studime dhe Hulumtime Islame

Kuvendi i Bashkësisë Islame të Kosovës, ka mbajtur sot mbledhjen e radhës ku janë aprovuar të gjitha pikat e rëndit të...

Bashkësia Islame e Kosovës me masa të reja parandaluese për përhapjen e COVID-19

Kryesia e Bashkësisë Islame e Kosovës (BIK) duke u nisur nga parimi i ruajtjes së shëndetit, ka marrë masa dhe rekomandime të...

Nuk ka asnjë mik si ai që ka frikë nga Allahu, dhe vetëm për...

Shpesh pyesim veten se ku qëndron suksesi dhe si mund ta ndryshojmë gjendjen e muslimanëve në të cilën ata gjenden sot?!

“Gjenocidi i Srebrenicës mund të mos ndodhte”

Grupi i Solidaritetit me Bosnjën tha se gjenocidi i Srebrenicës mund të mos kishte ndodhur nëse qëllimi i fuqive të botës do...

“Hapja e Ajasofjës si xhami për adhurim rikthim në origjinalitet”

Sekretari i Përgjithshëm i Unionit Botëror të Dijetarëve Muslimanë, Ali Muhyiddin al-Qaradaghi tha se hapja e Ajasofjës si xhami për adhurim nënkupton...

Ua rekomandojmë

- Advertisement -