“Shkoni, jeni të lirë dhe ua kam falur!”

Lexo gjithashtu:

Reagimet ndaj vendimit saudit për Haxhin

Hidhërimi mbretëroi midis miliona muslimanëve pasi Arabia Saudite mori vendimin për të zvogëluar numrin e pelegrinëve në...

A dëshironi në botën tjetër të jeni në shoqërinë e Pejgamberit a.s

Në këtë botë na iku mundësia të jemi në shoqërinë e tij, por le të mos lejojmë...

Le të mos bëhemi nga ata që e kuptojnë vlerën e burimeve kur ato thahen

Jeta pa ujin për pirje është e pamundur, ai na duhet për çdo ditë në mënyrë që të...

„Thirrje për rihapjen e xhamive, në Ramazan!“

Në një kohë, në të cilën janë pezulluar plotësisht të gjitha aktivitetet më pak të rrëndësishme për...

O njerëz, mos pritni ndihmë nga All-llahu xh.sh. që Ai, armiqve tuaj të hapur dhe të fshehtë, t’ua shkatërrojë jetët e tyre, karrierën dhe lumturinë, etj.

Jo, assesi. Luteni All-llahun xh.sh. që si fitore ndaj tyre t’ju dhurojë juve një zemër të qetë dhe të kënaqur. Një zemër e cila nuk do të ndikohet nga xhelozia dhe e keqja e tyre. Nuk mund të ketë gjë më të rëndë për armikun se t’ju shoh të buzëqeshur, ta shoh lumturinë dhe gëzimin në fytyrën tuaj! Kështu ai e kupton se planet e tij janë të dështuara.

Çfarë mendoni, si arriti ta përmbajë vetën Muhammedi a.s. në Mekke plotë 13 vite? Duke sharë e ofenduar, duke poshtëruar e sulmuar fizikisht? Jo, por ngase All-llahu xh.sh. i kishte dhuruar një zemër të qetë. Për shkak të zemrës së tij të qetë, ai nuk e lejoi të provokohej dhe të ulte veten në nivelin e tyre.

Andaj, kur pas dhjetë vitesh u kthye si ngadhënjimtar në Mekke, kundërshtarëve dhe armiqve ju tha: “Ju me siguri tani prisni që unë t’ju dënojë!” Ata heshtën plotësisht. Më pas, Muhammedi a.s. u tregoi se çfarë, në të vërtetë, është fitorja duke ju thënë: “Shkoni, jeni të lirë dhe ua kam falur!”

Saudin Çokoja

Përktheu: Mehas Alija

(Islampress)

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

Pompeo: Pekini po përpiqet të fshijë fenë islame, solidaritet për të mos e lejuar

Sekretari amerikan i Shtetit Mike Pompeo tha se Shtetet e Bashkuara kanë vendosur një ndalim të hyrjes...

Kuvendi i BIK-ut miratoi themelimin e Institutit për Studime dhe Hulumtime Islame

Kuvendi i Bashkësisë Islame të Kosovës, ka mbajtur sot mbledhjen e radhës ku janë aprovuar të gjitha pikat e rëndit të...

Bashkësia Islame e Kosovës me masa të reja parandaluese për përhapjen e COVID-19

Kryesia e Bashkësisë Islame e Kosovës (BIK) duke u nisur nga parimi i ruajtjes së shëndetit, ka marrë masa dhe rekomandime të...

Nuk ka asnjë mik si ai që ka frikë nga Allahu, dhe vetëm për...

Shpesh pyesim veten se ku qëndron suksesi dhe si mund ta ndryshojmë gjendjen e muslimanëve në të cilën ata gjenden sot?!

“Gjenocidi i Srebrenicës mund të mos ndodhte”

Grupi i Solidaritetit me Bosnjën tha se gjenocidi i Srebrenicës mund të mos kishte ndodhur nëse qëllimi i fuqive të botës do...

“Hapja e Ajasofjës si xhami për adhurim rikthim në origjinalitet”

Sekretari i Përgjithshëm i Unionit Botëror të Dijetarëve Muslimanë, Ali Muhyiddin al-Qaradaghi tha se hapja e Ajasofjës si xhami për adhurim nënkupton...

Ua rekomandojmë

- Advertisement -