“Ti të keqen ktheje me të mirë”…

Lexo gjithashtu:

Omer Muhtar, luani i shkretëtirës

Kanë kaluar 88 vite nga ekzekutimi Omer Muhtarit, njërit prej figurave heroike të rezistencës libiane gjatë periudhës...

Hutbeja e javës: Muhammedi a.s., Pejgamberi i fundit

Falënderimi qoftë për Allahun e Madhërishëm, prej të cilit kërkojmë ndihmë, falje dhe udhëzim. Ndërsa bekimet e...

Plaku dhe anija e prishur

Motori i një anije të madhe u prish . . . Pronari i anijes...

Gjuha e komunikimit në rrjetet sociale nga këndvështrimi i etikës islame

Rejhan Neziri Si pasojë e globalizimit dhe e shtrirjes së të mirave (me dhe...

“Ti të keqen ktheje me të mirë. Ne e dimë fortë mirë se çfarë shpifin ata.” (El-Mu’minun, 96)

Urdhri për mirësjellje dhe përgjigje me të mirë ndaj së keqes në Kur’anin fisnik përsëritet shtatë herë dhe se, në secilën herë, ndërlidhet me raportet dhe çështjet ndërnjerëzore. Në ajetin e mësipërm, All-llahu xh.sh. na flet dhe na nxit për moralin (ahlakun) e besimtarit të vërtetë, i cili sillet mirë, nuk dëmton tjetrin dhe të keqen nuk e kthen me të keqe, por me të mirë.

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

Pompeo: Pekini po përpiqet të fshijë fenë islame, solidaritet për të mos e lejuar

Sekretari amerikan i Shtetit Mike Pompeo tha se Shtetet e Bashkuara kanë vendosur një ndalim të hyrjes...

Kuvendi i BIK-ut miratoi themelimin e Institutit për Studime dhe Hulumtime Islame

Kuvendi i Bashkësisë Islame të Kosovës, ka mbajtur sot mbledhjen e radhës ku janë aprovuar të gjitha pikat e rëndit të...

Bashkësia Islame e Kosovës me masa të reja parandaluese për përhapjen e COVID-19

Kryesia e Bashkësisë Islame e Kosovës (BIK) duke u nisur nga parimi i ruajtjes së shëndetit, ka marrë masa dhe rekomandime të...

Nuk ka asnjë mik si ai që ka frikë nga Allahu, dhe vetëm për...

Shpesh pyesim veten se ku qëndron suksesi dhe si mund ta ndryshojmë gjendjen e muslimanëve në të cilën ata gjenden sot?!

“Gjenocidi i Srebrenicës mund të mos ndodhte”

Grupi i Solidaritetit me Bosnjën tha se gjenocidi i Srebrenicës mund të mos kishte ndodhur nëse qëllimi i fuqive të botës do...

“Hapja e Ajasofjës si xhami për adhurim rikthim në origjinalitet”

Sekretari i Përgjithshëm i Unionit Botëror të Dijetarëve Muslimanë, Ali Muhyiddin al-Qaradaghi tha se hapja e Ajasofjës si xhami për adhurim nënkupton...

Ua rekomandojmë

- Advertisement -