Ali Erbas: Ringjallja e Hagia Sophia-s, shenja e parë e rishfaqjes së civilizimit islam

Lexo gjithashtu:

Turqia do ndihmojë në ndërtimin e autostradës Sarajevë-Beograd

Presidenti turk, Recep Tayyip Erdoğan, ka deklaruar se autostrada Sarajevë-Beograd do të ketë ndikim në zhvillime...

Siri, sulm terrorist ndaj një spitali afër kufirit më Turqinë, 12 të vdekur

Të paktën 12 civilë kanë humbur jetën dhe shumë të tjerë janë plagosur si pasojë e një...

Sa bukur është ta gëzosh bashkëshortin (bashkëshorten) tënd

Të gjitha gjërat e përmendura nuk është se do të na lodhin shumë, e as që kërkojnë...

Dhikri ‘rafal’ pas namazit (mjerisht!)

Begatitë të cilat na i ka dhuruar Allahu pasqyrohen në pasuri, shëndet, forcë…, kurse më e madhja nga të...

Kreu i muslimanëve në Turq, Presidenti i Drejtorisë për Çështje Fetare, Ali Erbas, u dërgoi një letër udhëheqësve fetarë myslimanë me rastin e hapjes, pra rifillimin e përdorimit të Hagia Sophia si xhami.

Erbas theksoi në letrën e tij se Hagia Sophia po përjeton një nga rilindjet e saj.

“Përveç që është një nga ndërtesat më të vjetra në Stamboll, Hagia Sophia është një kryevepër që ka dëshmuar historinë e këtij rajoni gjatë 15 shekujve të fundit,” tha ai.

Ai vuri në dukje se muslimanët kishin vuajtur për Hagia Sofia për 86 vjet dhe kishin treguar vuajtjet e tyre përmes protestave paqësore, këngëve dhe shfaqjeve teatrale.

“Faleminderit Zotit, internimi i Hagia Sophia-s mbaroi. Me këmbënguljen e presidentit tonë, është shndërruar në një vend ku mund të kryhet sexhdja. Ringjallja e Hagia Sophia-s do të jetë një burim shprese për të shtypurit dhe shenjë e parë të rishfaqjes së civilizimit tonë”, tha Erbas.

Në fund të letrës së tij, ai uroi Bajramin dhe shprehu dëshirën e tij për të kryer një lutje në Hagia Sophia së bashku me udhëheqësit fetarë sa më shpejt që të jetë e mundur. /tesheshi.com/

Artikulli paraprakAspekti juridik i kurbanit
Artikulli tjetërSi ndërtohen urat!
- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

Muslimanët në Greqi: halli ynë pasi Aja Sofia u rikthye xhami

Pas rihapjes së Hagia Sophia-s në Stamboll si xhami, muslimanët në Athinë kanë frikë se hapja e...

Trashëgimia e Pejgamberit s.a.v.s

Duke ecur rrugëve të Medinës Ebu Hurejre (r.a.) vrapoi në tregun e Medines dhe me entuziazëm bërtiti: “Nxitoni në xhami, atje po ndahet trashëgimia...

Vandalizimi i xhamisë Osmane të shekullit të 16-të në Greqi

Një grup i paidentifikuar njerëzish në qytetin grek Trikala të martën e sulmuan një xhami historike me gurë të periudhës osmane e ndërtuar në...

Lypësi dhe sëndëku i vjetër

Një lypës, i varfër, me vite të tëra qëndronte ulur mbi një sënduk të vjetër në fund të rrugës, duke lypur.Një ditë,...

Çka është dynjaja në krahasim Ahiretin?

Në një rast Pejgamberi (savs), ua mbajti një fjalim shokëve të tij, dhe kur dielli ishte gati për të perënduar, pothuajse ishte duke dalë...

Shpenzoni për prindërit tuaj, dhe furnizimet do tu vijnë prej nga nuk i keni...

Një ligjërues (musliman) transmeton: Në vitin 1425 hixhrij, isha në haxh dhe mbajta një ligjëratë në temën “Jeta më ka mësuar”.

Ua rekomandojmë

- Advertisement -