Filipine, Kurban Bajrami shpallet pushim zyrtar

Lexo gjithashtu:

Gjashtë kushtet e imanit-besimit

Islami në kupimin e tij të përgjithshëm do të thotë se njeriu duhet të adhurojë vetëm Allahun...

Erdogan: Kam udhëzuar ndërtimin e 500 njësive banimi në Shqipëri

Presidenti i Turqisë, Recep Tayyip Erdoğan ka deklaruar se "Është detyra jonë kryesore të shqetësohemi për problemet e...

“Deri në agim kam qenë në disko – çfarë argëtimi !!”

Shejtani i mashtron lehtësisht njerëzit! Ai i shtynë ata që me orë të tëra të përgatiten për të dalë...

Si bëhet lutja dhe tesbihët pas namazit, bashkërisht apo individualisht?

Pyetje: Më intereson se a është më mirë që lutjet t’i bëjmë bashkë apo...

Në Filipine dita e parë e Kurban Bajramit është shpallur pushim zyrtar, transmeton Anadolu Agency (AA).

Zyra e presidencës njoftoi se presidenti Rodrigo Duterte nënshkroi ndryshimin ligjor që dita e parë e Kurban e Bajramit, 31 korriku, të shpallet pushim zyrtar.

Në një deklaratë me shkrim, Duterte ka theksuar se vendimi për përcaktimin pushim zyrtar të ditës së parë të Kurban Bajramit është marrë me rekomandimin e Komisionit të Muslimanëve të Filipineve.

Ndër të tjera, në deklaratë Duterte ka bërë thirrje që gjatë festës së Kurban Bajramit të respektohet distancimi social në kuadër të masave të koronavirusit të ri (COVID-19).

Në Filipine edhe 5 qershori u shpall pushim zyrtar me rastin e festës së Fitër Bajramit.

Muslimanët përbëjnë rreth 10 për qind të popullatës në Filipine.

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

Muslimanët në Greqi: halli ynë pasi Aja Sofia u rikthye xhami

Pas rihapjes së Hagia Sophia-s në Stamboll si xhami, muslimanët në Athinë kanë frikë se hapja e...

Trashëgimia e Pejgamberit s.a.v.s

Duke ecur rrugëve të Medinës Ebu Hurejre (r.a.) vrapoi në tregun e Medines dhe me entuziazëm bërtiti: “Nxitoni në xhami, atje po ndahet trashëgimia...

Vandalizimi i xhamisë Osmane të shekullit të 16-të në Greqi

Një grup i paidentifikuar njerëzish në qytetin grek Trikala të martën e sulmuan një xhami historike me gurë të periudhës osmane e ndërtuar në...

Lypësi dhe sëndëku i vjetër

Një lypës, i varfër, me vite të tëra qëndronte ulur mbi një sënduk të vjetër në fund të rrugës, duke lypur.Një ditë,...

Çka është dynjaja në krahasim Ahiretin?

Në një rast Pejgamberi (savs), ua mbajti një fjalim shokëve të tij, dhe kur dielli ishte gati për të perënduar, pothuajse ishte duke dalë...

Shpenzoni për prindërit tuaj, dhe furnizimet do tu vijnë prej nga nuk i keni...

Një ligjërues (musliman) transmeton: Në vitin 1425 hixhrij, isha në haxh dhe mbajta një ligjëratë në temën “Jeta më ka mësuar”.

Ua rekomandojmë

- Advertisement -