Kuvendi i BIK-ut miratoi themelimin e Institutit për Studime dhe Hulumtime Islame

Lexo gjithashtu:

Xhamia Kampung Hulu në Malajzi tërheq vëmendjen me arkitekturën e saj

Xhamia Kampung Hulu, një ndër strukturat më të lashta të shtetit Malacca të Malajzisë, magjeps vizituesit e...

Lutja zbut zemërimin dhe ndihmon që situata të shihet ndryshe

Sipas një hulumtim të bërë nga shkencëtarët amerikan, njerëzit të cilët në momente të vështira luten, përballen...

Kënaqësia është burim fuqie për njeriun

Të kënaqesh me atë që të është dhënë nuk do të thotë se je i dobët...

Në mbrëmjen e së premtes fillon Viti i Ri islam – 1441

Sipas takvimeve të bashkësive islame shqiptare dhe më gjërë, në mbrëmjen e së premtes, më 30 gusht, me...

Kuvendi i Bashkësisë Islame të Kosovës, ka mbajtur sot mbledhjen e radhës ku janë aprovuar të gjitha pikat e rëndit të ditës, ndër të to edhe themelimi i Institutit për Studime dhe Hulumtime Islame.

Kjo mbledhje e mbajtur në objektin e Medreses “Alauddin” në Prishtinë filloi duke u kënduar një Fatihah për shehidët e Srebrenicës dhe imamin nga Suhareka, Mehdi ef. Hoxha, i cili ndërroi jetë gjatë ditës së djeshme.

Në mbledhjen e fundit të Kryesisë së Bashkësisë Islame u mor vendim që Kuvendit t’i propozohet për miratim themelimi i Institutit për Studime dhe Hulumtime Islame, për çka sot pa asnjë votë kundër u miratua themelimi i këtij instituti.

Gjatë mbledhjes së sotme të Kuvendit të Bashkësisë Islame u miratua edhe Raporti i Punës së Kryesisë së Bashkësisë Islame të Kosovës për vitin 2019, ku u diskutuan punët e kryera të Kryesisë. Poashtu, në këtë seancë u miratua edhe pasqyrave të të hyrave dhe të dalave financiare të Kryesisë së BI-së për vitin e kaluar.
Në fund të kësaj mbledhje u përçua edhe njëherë mesazhi që imamit dhe të gjithë nëpunësit fetar të kontribuojnë në respektimin e masave parandaluese të përhapjes së pandemisë COVID-19, ku numri i rasteve pozitive është duke u rritur vazhdimisht në vendin tonë.

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

Muslimanët në Greqi: halli ynë pasi Aja Sofia u rikthye xhami

Pas rihapjes së Hagia Sophia-s në Stamboll si xhami, muslimanët në Athinë kanë frikë se hapja e...

Trashëgimia e Pejgamberit s.a.v.s

Duke ecur rrugëve të Medinës Ebu Hurejre (r.a.) vrapoi në tregun e Medines dhe me entuziazëm bërtiti: “Nxitoni në xhami, atje po ndahet trashëgimia...

Vandalizimi i xhamisë Osmane të shekullit të 16-të në Greqi

Një grup i paidentifikuar njerëzish në qytetin grek Trikala të martën e sulmuan një xhami historike me gurë të periudhës osmane e ndërtuar në...

Lypësi dhe sëndëku i vjetër

Një lypës, i varfër, me vite të tëra qëndronte ulur mbi një sënduk të vjetër në fund të rrugës, duke lypur.Një ditë,...

Çka është dynjaja në krahasim Ahiretin?

Në një rast Pejgamberi (savs), ua mbajti një fjalim shokëve të tij, dhe kur dielli ishte gati për të perënduar, pothuajse ishte duke dalë...

Shpenzoni për prindërit tuaj, dhe furnizimet do tu vijnë prej nga nuk i keni...

Një ligjërues (musliman) transmeton: Në vitin 1425 hixhrij, isha në haxh dhe mbajta një ligjëratë në temën “Jeta më ka mësuar”.

Ua rekomandojmë

- Advertisement -