Urtësi kuranore

Lexo gjithashtu:

Mjaftë formalitetit, të veprojmë me sinqiritet

Në emër të Zotit- Mëshiruesit, Mëshirbërësit. Ishte dëshira e Zotit të Lartësuar...

Shpërblehen policët që kapën terroristin që sulmoi xhamitë në Christchurch

Dy zyrtarë të policisë së Zelandës së Re kanë pranuar çmime për trimëri për shkak se kapën...

Personat që i kthehen Allahut në ramazan, nuk janë ata që duhet t’i gjykojmë

A e dini se çka do të thotë, në të vërtetë, ‘musliman i ramazanit’? A...

Xhamitë shqiptare në Zvicër mblodhën mbi 500 000 franga për të prekurit nga tërmeti

Aksioni humanitar një javor, i shpallur nga Unioni i Bashkësive Islame Shqiptare në Zvicër, arriti të senzibilizojë...

“… derisa u lëshohet një stuhi dhe dallgët ngrihet drejt tyre nga të gjitha anët, kështu që mendojnë se do të shkatërrohen, (atëherë) i drejtohen All-llahut…” (Junus, 22)

Nëse mendon se ke rënë në një situatë të vështirë dhe të pakapërcyeshme dhe se të janë mbyllur të gjitha dyert, vetëm mendo mbi porosinë e ajetit në fjalë: Ata që ishin përpara teje, ishin në një situatë të tillë sa që menduan se mbaruan, se përfundoi çështja e tyre, se nuk do të mund t’ia dalin nga ajo që i kishte goditur, por që me zemër e shpirt e kishin lutur All-llahun xh.sh. për shpëtim dhe Ai u kishte bërë rrugë dhe u kishte ndihmuar.

Ai është po i njëjti Zot. Mjafton që t’i drejtohemi Atij me sinqeritet.

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

Dashuria e Pejgamberit s.a.v.s për njerëzimin

“Nuk jam dërguar të mallkoj, por jam dërguar si mëshirë për të gjitha botët.” Kurani...

Përse e ngremë zërin kur zemërohemi?

Profesori vërejti se një grup studentësh bërtisnin ndaj njëri tjetrit gjatë një debati mes tyre. U afrua dhe i pyeti: "Përse njerëzit ngrenë zërin...

Lexoni se çka i ka shkruar Allahut Merjemja e vogël!

(Mundohuni të mos qani në dëshirën e kësaj vajze) U zgjova herët, si zakonisht… edhe pse sot e kam ditë...

Ai ishte i Derguari i Zotit

Alija Izetbegovic Si sot, para më shumë se 14 shekujsh ka lindur Profeti i Islamit, Pejgamberi ynë, Muhamedi a.s.Jemi...

Brishtësia intelektuale midis lirisë së mendimit dhe mënyrës së të shprehurit

Nehat Ismaili Liria e të menduarit dhe shprehurit është vlerë e padiskutueshme që shenjtërohet nga të gjithë por në disa momente keqinterpretohet...

Pse lindja e Muhammedit a.s. është festë e madhe?

Sejjid Muhammed el-Malikij Është e vërtetë se në Islam i kemi vetëm dy festa, Fitër Bajramin...

Ua rekomandojmë

- Advertisement -