Çfarë është më mirë në Islam, të jesh i pasur apo i varfër?!

Lexo gjithashtu:

Nata e Kadrit

Nata e Kadrit është dhurata më e madhe që Allahu i ka dhënë muslimanëve. "...

Etja për jetë, UNICEF: 29 milion bebe të lindura nën zjarrin e luftës në 2018

Më shumë se 29 milion foshnja kanë lindur në zonat e konfliktit në vitin 2018, njoftoi të...

Në Xhamu dhe Kashmir muslimanëve u ndalohet të mblidhen, hindusëve u lejohet adhurimi

Përderisa të gjitha aktivitetet sociale dhe fetare janë ndaluar në rajonin Xhamu dhe Kashmir të Indisë për...

Organizata e Bashkëpunimit Islamik apelon për të luftuar islamofobinë

Organizata e Bashkëpunimit Islamik (OBI) u bëri thirrje liderëve evropianë të kalojnë në veprim për të luftuar...

Do t’ju bindin se varfëria është e mirë, se nuk është e metë… Do t’ju thonë se All-llahu i do të varfrit, se Pejgamberi a.s. ishte i varfër, se modestia është një thesar që nuk shuhet, se asketizmi është vlerë, ndërsa lakmia është ves… Do t’ju thonë se fjala e mirë është pasuria e të varfrit, se të pasurit janë gjakpirës…

Në të vërtetë, ky është një lloj opiumi shumë i bukur që do t’ju bëjë ta shijoni varfërinë dhe skamjen dhe të jeni të kënaqur me dobësinë dhe paaftësinë tuaj.

Nuk do t’ju flasin për Othmanin dhe luftën e Tebukut, as për Talhanë dhe bamirësinë e tij, as për Zubejrin dhe pasuritë e tij të patundshme… Nuk do t’ju flasin për Abdurahman ibn Aufin dhe tregtinë e tij, e as për Ibn Vekasin dhe sadakatë e tij…

Gati se askush nuk do t’ju tregojë se udhëheqësi ynë Muhammedi a.s. e luste Zotin ta ruaj nga mosbesimi dhe varfëria, as nuk do t’u flasin se dora e sipërme është më e mirë se dora e poshtme, as nuk do t’u tregojnë se besimtari i fortë është më i mirë se besimtari i dobët…

Do t’u thonë se nuk është ndonjë gjë e keqe të jesh i varfër, i dobët dhe lypës, sepse atëherë nuk do të pyesësh, nuk do të kalosh në fazën tjetër kur do të kërkosh më shumë se një kafshatë goje. Dhe nuk do të  mundësh të kërkosh përgjegjësi për zullumin, për gjunjëzimin për shtypjen, sepse ti atëherë, bëhesh rebel, avangardë, ai që tejkalon “kufijtë” e tij. Atëherë do të fillosh të mendosh, të planifikosh, të veprosh dhe ndoshta, nëse do Zoti, do të fitosh!

Shkruan: Muhamed El-Gazali

Përktheu: Arsim Dauti

(Islampress)

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

Përse Kurani mbaron me suret El-Felek dhe En-Nas?

Njëri nga frytet e shoqërimit të shpeshtë me Kuranin është edhe kapja e detajeve dhe bukurive të...

Ndoshta nuk do ta besoni, por

Nuk e di sa mund të më besoni, por nuk dua që të qëndrojë e fshehtë, prandaj vendosa ta ndaj me ju...

Nuk kam nevojë të jem gjykatës i njerëzve që e mbajnë amanetin

Në kohën e halifatit të Ebu Bekrit (r.a.), gjyqësori iu besua Omerit (r.a.). Pas një viti që mori përsipër këtë funksion përgjegjës,...

Kujdesi për jetimët (bonjakët)

Falënderimi është për Allahun e Plotfuqishëm, Zotin e të gjitha botëve. Salavati dhe selami qoftë për pejgamberin Muhamed (a.s.), për familjen e tij të...

Po çka do t’i them unë Allahut në Ditën e Gjykimit?

Raportohet se Abdullah ibn Omeri kishte hasur një shërbëtor (rob), i cili i ruante delet e zotërisë së tij. Ai deshi ta...

Dy djelmosha vijnë dhe ankohen tek Hz Omeri r.a.

Raportohet se dy të rinj e sollën një njeri para halifit Omer (r.a.), kështu që Omeri i pyeti: ‘Pse e sollët këtu?’

Ua rekomandojmë

- Advertisement -