Pasi nuk u pajtuan se kush do të prijë në namaz të xhumasë, imamët mbajtën dy hutbe

Lexo gjithashtu:

Ndërmjetësimi në raste të problemeve bashkëshortore në Perëndim

Pyetja: Kujt t’i drejtohet gruaja muslimane-gjermane apo perëndimore në përgjithësi- në rast se ka...

Muslimanët e Arakanit në Bangladesh protestojnë për të drejtat e tyre

Mijëra muslimanë të Arakanit (Rohingya), të cilët u strehuan në Bangladesh për të shpëtuar nga persekutimi në...

Prokuroria saudite: 2000 postime tweeteri për të gjykuar dijetarin Selman El-Aude

Abdullah El-Aude, djali i dijetarit saudian Selman El-Audes, dje në një postim të tij në Tëeeter ka...

Kandilat e Ramazanit në kohën e pandemisë së koronavirusit

Çdo gjë në ekzistencë ka urtësinë dhe vlerën e vet dhe është detyra jonë që ta...

Një video incizim interesant nga Libani, më saktë nga kampi palestinez i refugjatëve Rashidieh, është publikuar në rrjetet sociale. Përkatësisht, videoja tregon se dy imamë po mbajnë një hutbe para muslimanëve të hutuar në të njëjtën kohë. Në përshkrimin e kësaj ngjarjeje skandaloze thuhet se imamët nuk mund të pajtoheshin se kush do të drejtonte namazin e xhumasë, kështu që ata të dy mbajtën hutbenë në të njëjtën kohë. Fatkeqësisht, kjo pamje është një përshkrim i besueshëm i gjendjes aktuale të muslimanëve në Lindjen e Mesme.

Islampress.ch

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

Përse Kurani mbaron me suret El-Felek dhe En-Nas?

Njëri nga frytet e shoqërimit të shpeshtë me Kuranin është edhe kapja e detajeve dhe bukurive të...

Ndoshta nuk do ta besoni, por

Nuk e di sa mund të më besoni, por nuk dua që të qëndrojë e fshehtë, prandaj vendosa ta ndaj me ju...

Nuk kam nevojë të jem gjykatës i njerëzve që e mbajnë amanetin

Në kohën e halifatit të Ebu Bekrit (r.a.), gjyqësori iu besua Omerit (r.a.). Pas një viti që mori përsipër këtë funksion përgjegjës,...

Kujdesi për jetimët (bonjakët)

Falënderimi është për Allahun e Plotfuqishëm, Zotin e të gjitha botëve. Salavati dhe selami qoftë për pejgamberin Muhamed (a.s.), për familjen e tij të...

Po çka do t’i them unë Allahut në Ditën e Gjykimit?

Raportohet se Abdullah ibn Omeri kishte hasur një shërbëtor (rob), i cili i ruante delet e zotërisë së tij. Ai deshi ta...

Dy djelmosha vijnë dhe ankohen tek Hz Omeri r.a.

Raportohet se dy të rinj e sollën një njeri para halifit Omer (r.a.), kështu që Omeri i pyeti: ‘Pse e sollët këtu?’

Ua rekomandojmë

- Advertisement -