Shtatë thënie frymëzuese nga Yasmine Mogahed

Lexo gjithashtu:

Kënd e doni më shumë: prindin apo qenin?! /Një tregim motivues/

Falënderimi qoftë për Allahun Zotin e të gjitha botëve. Salavati, paqja dhe bekimet e Allahut qofshin mbi pejgamberin...

Çdo fe e ka moralin e vet, ndërsa morali i Islamit është turpi

Sikur turpi të mos kishte asnjë vlerë tjetër përveç faktit se ai është një nga karakteristikat e Allahut, do...

Mrekullia e ngjyrave në Kur’an

Psikologu Dr. Ardtcham mendon se ngjyrat kanë ndikim të caktuar tek njeriu. Për të vërtetuar këtë, ai...

A eshte Kurani i koduar sipas gjeneve?

Gjëja më e përshtatshme për njeriun është të qëndrojë larg ndodhive sensacionale. Por zbulimet...

Në këtë artikull u sjellim shtatë thënie të bukura të Yasmine Mogahed…

  • Jeta juaj është një rrëfim dashurie në mes juve dhe Allahut. Çdo individ, çdo përvojë, çdo dhuratë, çdo humbje, çdo dhimbje etj. janë dërguar në rrugën tuaj jetësore për shkak të vetëm një arsye: t’ju kthejnë tek Ai.
  • Jini falënderues për çdo individ që është pjesë e rrëfimit tuaj. Ata që ju kanë lënduar. Ata që ju kanë ndihmuar. Të gjithë ata u dhanë një leksion.
  • Mund ta kërkoni gjithë botën, por nuk do ta gjeni fatin deri sa ta kuptoni se nuk paraqet fat të keni gjithçka dëshironi. Fat paraqet të qënit i lumtur me atë që keni.
  • Njerëzit mendojnë se sprovat vijnë vetëm në formën e problemeve. Allahu ne na sprovon edhe me bekime, jetë të rehatshme, ndërsa ky është provimi në të cilin më shpesh biem.
  • E di që ndiheni të lodhur dhe të harxhuar. E di që keni pasur mjaft dështime. Pushoni, por mos u ndaloni. Ju këtë mund ta bëni. Ju do të keni sukses. Jo sepse jeni të fortë, por sepse Allahu, xh.sh. është forca juaj.
  • Disa njerëz ndjehen të vetmuar sepse nuk e kanë gjetur bashkë shoqëruesin ‘e vërtetë’. Nganjëherë Allahu i Madhërishëm i largon të gjithë të tjerët nga jeta e juaj ashtu që tek Ai ta gjeni mikun ‘e vërtetë’.
  • Asnjëherë mos e humbni shpresën. Kthehuni Allahut edhe atëherë kur gaboni. Asnjëherë, asnjëherë mos ndaloni t’i riktheheni Atij. Shpesh kërkoni pendim për mëkatet. Lejoni lotit të punoj për Atë. Dhe fortë përmbahuni të përmendurit të Allahut (dhikrit) dhe namazit. Në rast se veproni kështu, mund të lageni, por inshAllah nuk do të mbyteni në oqeanin e jetës së kësaj bote.

Sh.p.: Yasmin Mogahed është studiuese myslimane në SHBA. Ajo është specialiste në psikologji dhe zhvillim personal.

Përshtati: Lutfi Muaremi
[Isl@mpress.ch]

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

Përse Kurani mbaron me suret El-Felek dhe En-Nas?

Njëri nga frytet e shoqërimit të shpeshtë me Kuranin është edhe kapja e detajeve dhe bukurive të...

Ndoshta nuk do ta besoni, por

Nuk e di sa mund të më besoni, por nuk dua që të qëndrojë e fshehtë, prandaj vendosa ta ndaj me ju...

Nuk kam nevojë të jem gjykatës i njerëzve që e mbajnë amanetin

Në kohën e halifatit të Ebu Bekrit (r.a.), gjyqësori iu besua Omerit (r.a.). Pas një viti që mori përsipër këtë funksion përgjegjës,...

Kujdesi për jetimët (bonjakët)

Falënderimi është për Allahun e Plotfuqishëm, Zotin e të gjitha botëve. Salavati dhe selami qoftë për pejgamberin Muhamed (a.s.), për familjen e tij të...

Po çka do t’i them unë Allahut në Ditën e Gjykimit?

Raportohet se Abdullah ibn Omeri kishte hasur një shërbëtor (rob), i cili i ruante delet e zotërisë së tij. Ai deshi ta...

Dy djelmosha vijnë dhe ankohen tek Hz Omeri r.a.

Raportohet se dy të rinj e sollën një njeri para halifit Omer (r.a.), kështu që Omeri i pyeti: ‘Pse e sollët këtu?’

Ua rekomandojmë

- Advertisement -